Πανευρωπαϊκή απεργία στην Ryannair - Free Sunday
Πανευρωπαϊκή απεργία στην Ryannair

Πανευρωπαϊκή απεργία στην Ryannair

Περίπου 300 πτήσεις, που αναλογούν στο 12% των πτήσεων της εταιρείας θα ακυρωθούν στις 25 και 26 Ιουλίου εξαιτίας της απεργίας που κήρυξαν τα μέλη των πληρωμάτων καμπίνας, όπως ανακοινώθηκε επίσημα απο την Ryannair.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή, από την απεργία θα επηρρεαστούν περίπου 50.000 πελατες της που ταξιδεύουν προς και από το Βέλγιο, την Πορτογαλία και την Ισπανία ενώ ήδη ακυρώθηκαν 30 πτήσεις στις 12 Ιουλίου, όταν πιλότοι στην Ιρλανδία πραγματοποίησαν την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα απεργία στην εταιρεία.

Όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο της εταιρείας, το οποίο αναγνωρίστηκε τον Δεκέμβριο του 2017, οι απεργίες έχουν ως αίτημα τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, «ένα δίκαιο μισθό διαβίωσης», βελτιωμένες αποδοχές στην αναρρωτική άδεια και συμβάσεις εργασίας στη δική τους γλώσσα με βάση την τοπική και οχι την ιρλανδική νομοθεσία.

Η Ryanair, η οποία πραγματοποιεί πτήσεις σε 37 χώρες και πέρσι μετέφερε 130 εκατομμύρια επιβάτες, υποστηρίζει ότι το προσωπικό της εργάζεται σε κάποιες από τις καλύτερες συνθήκες στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Η αναγνώριση του συνδικάτου, τον προηγούμενο Δεκέμβριο, για πρώτη φορά στα 32 χρόνια ιστορίας της, απέτρεψε απέτρεψε εκτεταμένες απεργίες πριν τα Χριστούγεννα, αλλά οι διαπραγματεύσεις εκτοτε, δεν κατέληξαν σε συμφωνία.