Η Μαρία Αντουανέτα του τουρισμού και το παντεσπάνι των αερομεταφορών - Free Sunday
Η Μαρία Αντουανέτα του τουρισμού και το παντεσπάνι των αερομεταφορών

Η Μαρία Αντουανέτα του τουρισμού και το παντεσπάνι των αερομεταφορών

ενδοκυβερνητικό ζήτημα έχει προκαλέσει η απόφαση της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair να μεταφέρει εκτός Ελλάδας τον πυρήνα των δραστηριοτήτων της.

η ίδια η εταιρεία αποδίδει την απόφαση της στο γεγονός ότι η αρμόδια υπουργός δεν ανταποκρίθηκε στις επιστολές της με τις οποίες ζητούσε μια πιο ευνοϊκή για τις επιχειρησιακές της προτεραιότητες αντιμετώπιση, αναφερόμενη μάλιστα στην κυρία Κουντουρά, ως "Μαρία Αντουανέτα".

Από την πλευρά της, η κυρία Κουντουρά έκανε λόγο για έλλειψη σεβασμού και σημείωσε ότι το τέλος των 12 ευρώ ανα επιβάτη που η εταιρεία ζήτησε να καταργηθεί,  δεν εμπίπτει στις δικές της αρμοδιότητες.

"Τέτοιου είδους θέματα εντάσσονται στο πλαίσιο της κεντρικής κυβερνητικής πολιτικής που αφορά στις αεροπορικές εταιρείες και του συνέστησα να απευθυνθεί στα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών", αναφέρει η κυρία Κουντουρά.  

«Για μία ακόμη φορά η πλήρης αδιαφορία συναντά την πρωτοφανή ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης» σχολιασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος,