Στην Μέρκελ καταφεύγει ο Τσίπρας - Free Sunday
Στην Μέρκελ καταφεύγει ο Τσίπρας

Στην Μέρκελ καταφεύγει ο Τσίπρας

Στο Μάιο μεταθέτει πλέον η κυβέρνηση τις προσδοκίες για την επίτευξη συμφωνίας για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, παρά το γεγονός ότι πολύ πρόσφατα ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφρανγκ Σόιμπλε εξέφρασε την αισιοδοξία του για συμφωνία πριν το Πάσχα.

Αυτή τη στιγμή, προοπτική συμφωνίας μέχρι μεθαύριο Παρασκευή 22 Απριλίου, έτσι ώστε να εξεταστεί στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Άμστερνταμ δεν φαίνεται πιθανή καθώς όπως είπε χθες στέλεχος του Υπ. Οικονομικών «η κυβέρνηση αρνείται τα προληπτικά μέτρα των 3 δισ.»

Πάντως, κύκλοι του Μαξίμου διευκρινίζουν ότι προς το παρόν θέμα εκλογών δεν τίθεται ενώ κάνουν γνωστό ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τηλεφωνικά τη Γερμανίδα καγκελάριο για την πορεία των διαπραγματεύσεων

Την επικοινωνία επιβεβαιώνει η εφημερίδα BILD, η οποία γράφει ότι κατά την 20λεπτη τηλεφωνική συνομιλία τους, υποστήριξε ότι δεν διαθέτει την απαραίτητη πλειοψηφία για τις μεταρρυθμίσεις –πολύ περισσότερο για τα πρόσθετα μέτρα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει χαρακτηρίσει καταστροφική για την οικονομία το ενδεχόμενο μη συμφωνίας μέχρι το Πάσχα.