Ο Ρέγκλινγκ προειδοποιεί με ακύρωση των μέτρων για το χρέος - Free Sunday
Ο Ρέγκλινγκ προειδοποιεί με ακύρωση των μέτρων για το χρέος

Ο Ρέγκλινγκ προειδοποιεί με ακύρωση των μέτρων για το χρέος

Προειδοποίηση ότι αν η Ελλάδα αντιστρέψει τις μεταρρυθμίσεις, οι δανειστές θα ακυρώσουν τα μέτρα για το χρέος, απηύθυνε χθες προς την ελληνική κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ

"Είναι σημαντικό η Ελλάδα να συνεχίσει να μεταρρυθμίζει την οικονομία της. Αν αντιστρέψει τις εφαρμοσθείσες μεταρρυθμίσεις, τότε κάποια από τα επιπρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα ακυρωθούν" είπε ο κ. Ρέγκλινγκ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο στο Μόναχο.

Ο κ.Ρέγκλινγκ προσπάθησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες στο εσωτερικό της Γερμανίας, διαβεβαιώνοντας ότι η ρύθμιση χρέους στην Ελλάδα δεν αποτελεί διαγραφή και δεν επιβαρύνει τους Γερμανούς φορολογουμένους.

Μάλιστα υπενθύμισε μάλιστα ότι και η Γερμανία πλήρωσε την τελευταία δόση από τη Συμφωνία του Λονδίνου το 1953, 57 χρόνια μετά, το 2010.Ο κ. Ρέγκλινγκ κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα θα παραμείνει υπό την εποπτεία (scrutiny) του ESM μέχρι να αποπληρώσει το σύνολο των δανείων της προς τον οργανισμό, κάτι που ως γνωστόν αναμένεται να γίνει το 2060 και ότι η εκταμίευση της τελευταίας δόσης, ύψους 15 δισ. ευρώ, θα καταστεί εφικτή, μόλις ολοκληρωθούν οι εθνικές διαδικασίες, δηλαδή μόλις δοθεί το πράσινο φως από το γερμανικό Κοινοβούλιο.