Ακόμα και έκτακτο Eurogroup, αν υπάρξει πρόοδος - Free Sunday
Ακόμα και έκτακτο Eurogroup, αν υπάρξει πρόοδος

Ακόμα και έκτακτο Eurogroup, αν υπάρξει πρόοδος

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής, από την πρόοδο που θα σημειωθεί τις επόμενες ώρες, αλλά και στη συζήτηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Παρασκευή στο Άμστερνταμ, θα εξαρτηθεί εάν θα πραγματοποιηθεί ή όχι μια έκτακτη συνεδρίαση του Εurogroup μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Αυτό επισήμανε σήμερα Τετάρτη στις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, εν όψει της συνεδρίασης του Εurogroup την Παρασκευή, στο Άμστερνταμ.

Όπως είπε, το βέβαιο είναι ότι για να κλείσει η συμφωνία την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να έχουν κλείσει τα περισσότερα ανοικτά ζητήματα στην Αθήνα και στο Άμστερνταμ, ώστε στη συνέχεια να επιστρέψουν εκ νέου στην Ελλάδα οι επικεφαλής των θεσμών στις διαπραγματεύσεις και να κλείσουν τα υπόλοιπα θέματα.

Εάν τελικά πάμε σε έκτακτη συνεδρίαση, όπως πρόσθεσε, θα γίνει ημέρα αργίας και αυτή είναι στις 28 Απριλίου, γιορτή της αναλήψεως για τους καθολικούς.

Ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης περιόρισε πολύ και τη σημασία των στοιχείων για τις δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας το 2015, υπογραμμίζοντας ότι τα στοιχεία αυτά έχουν σημασία μόνο εάν τα συγκρίνει κανείς με το 2016 και όχι αν τα βλέπει σε βάθος τριετίας, δηλαδή με χρονικό ορίζοντα το 2018, όπως προβλέπει η αξιολόγηση..