Η κυβέρνηση φορολογεί με βάση την προσδοκία κέρδους - Free Sunday
Η κυβέρνηση φορολογεί με βάση την προσδοκία κέρδους

Η κυβέρνηση φορολογεί με βάση την προσδοκία κέρδους

Σε μια επικοινωνιακή αντεπίθεση έχει αποδυθεί η κυβέρνηση ε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη συμφωνία με τους δανειστές ενώ την ίδια στιγμή, η προαναγγελία της εφαρμογής των συμφωνημένων δημιουργεί έντονες αντιδράσεις στην κοινωνία.

Χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός μιλώντας στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων επιχείρησε να παρουσιάσει και πάλι την εικόνα της επιτυχίας και ενέταξε τα μέτρα σε αυτό που αναλογεί σε όλους να συνεισφέρουν.

Μάλιστα κάλεσε τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ανδρέα Ανδρεάδη να βάλουν στοίχημα ότι η εφετινή χρονιά θα είναι καλύτερη για τον τουρισμό.

"Δεν είστε στην κόψη του ξυραφιού. Ήδη έχετε αύξηση 10% στις κρατήσεις", είπε  όταν ο κ.Ανδρεάδης και ο αντιπρόεδρος της AEGEAN, Ευτ. Βασιλάκης του έθεσαν το ζήτημα των επιπτώσεων από την αύξηση του ΦΠΑ και τους νέους φόρους, που μπορεί να οδηγήσουν σε ανατροπή της ανοδικής πορείας του κλάδου.  

Η δυσαρέσκεια όμως των ξενοδόχων οδήγησε τον κ.Τσιπρα να ανακοινώσει την μετάθεση της εφαρμογή της αύξησης του ΦΠΑ στο 2017 και την καταβολή του τέλους πληρότητας στο 2018, αν και είχαν συμπεριληφθεί στα πρόσφατα μέτρα.