Νέα πανευρωπαϊκή απεργία στην Ryannair - Free Sunday
Νέα πανευρωπαϊκή απεργία στην Ryannair

Νέα πανευρωπαϊκή απεργία στην Ryannair

Σε περίπου 400 υπολογίζονται οι πτήσεις της Ryanair που θα ματαιωθούν και σε περίπου 50.000 επιβάτες που θα επηρεαστούν, σήμερα Παρασκευή 10 Αυγούστου, εξαιτίας της απεργίας των πιλότων και των πληρωμάτων της εταιρείας σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα σε Γερμανία, Σουηδία, Ιρλανδία, Βέλγιο και Ολλανδία.

Η Ryanair ανακοίνωσε την ακύρωση 250 πτήσεων από και προς την Γερμανία, 104 από και προς το Βέλγιο και 22 από και προς την Σουηδία και 20 από και προς την Ιρλανδία διαβεβαίωσε η εταιρία, η πλειοψηφία των επιβατών έχει τακτοποιηθεί μέσω άλλων πτήσεών της και στους υπόλοιπους έχει προσφερθεί χρηματική αποζημίωση ή ένα ταξίδι προς άλλο προορισμό.

Η κινητοποίηση των πιλότων είναι η σημαντικότερη που έχει γίνει μέχρι σήμερα και αφορά τις συνθήκες εργασίας και τους μισθούς που δίνει η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους.

Η Ryanair είχε καταφέρει να αποτρέψει αντίστοιχη απεργία τα περασμένα Χριστούγεννα, όταν αναγνώρισε την ύπαρξη των συνδικαλιστικών οργάνων των υπαλλήλων της, για πρώτη φορά στην τριαντάχρονη ιστορία της. Το θέμα όμως των συλλογικών συμβάσεων εργασίας παραμένει ανοιχτό. Τα σωματεία ζητούν οι υπάλληλοι να υπόκεινται στη νομοθεσία του κράτους, όπου εργάζονται και όχι στην ιρλανδική νομοθεσία.

Περίπου 300 πτήσεις της Ryanair είχαν ακυρωθεί τον Ιούλιο, μετά από 48ωρη απεργία των πληρωμάτων καμπίνας σε Βέλγιο, Πορτογαλία και Ισπανία.