Σόιμπλε: Μετά τις Γερμανικές εκλογές η ελάφρυνση του χρέους - Free Sunday
Σόιμπλε: Μετά τις Γερμανικές εκλογές η ελάφρυνση του χρέους

Σόιμπλε: Μετά τις Γερμανικές εκλογές η ελάφρυνση του χρέους

Σε εμπιστευτικό του έγγραφο προς την επιτροπή προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου που η εφημερίδα έλαβε γνώση, το υπουργείο Οικονομικών του κ. Σόιμπλε εκφράζει την προθυμία του να μειωθεί το βάρος του χρέους της αγωνιζόμενης Μεσογειακής χώρας σε ένα βιώσιμο επίπεδο, κάνοντας υποχωρήσεις προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο έχει ζητήσει επανειλημμένα την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας απειλώντας να αποχωρήσει από το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, αναφέρει η εφημερίδα.

«Τα μέτρα θα εξαρτηθούν από την πλήρη εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων μέχρι το 2018» αναφέρει το έγγραφο αναβάλλοντας τα σχέδια ελάφρυνσης του χρέους για μετά τις επόμενες Γερμανικές εκλογές το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Αναμένοντας μέχρι τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας το 2018 σημαίνει ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν θα πρέπει να πάρει την έγκριση από το κοινοβούλιο παρά μόνο τις ευλογίες της επιτροπής προϋπολογισμού, σημειώνει η εφημερίδα.

Η Γερμανία και οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι πρόθυμοι να κρατήσουν το ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας «Η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι απολύτως απαραίτητη» τονίζεται στο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο υπόσχεται ότι θα προσπαθήσει να το διευκολύνει αυτό.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Γιουργκ Βαϊσγκέρμπερ έκανε λόγο για ανάγκη βιώσιμης συμφωνίας, σχολιάζοντας τις προτάσεις του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.