Γ. Σταθάκης: Μέχρι τη Δευτέρα ο νέος αναπτυξιακός νόμος - Free Sunday

Free Sunday skin left

Free Sunday skin left

Γ. Σταθάκης: Μέχρι τη Δευτέρα ο νέος αναπτυξιακός νόμος

Γ. Σταθάκης: Μέχρι τη Δευτέρα ο νέος αναπτυξιακός νόμος

Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στο Βιομηχανικό Συνέδριο του ΣΕΒ, ο κ Σταθάκης σημείωσε πως ο νέος νόμος θα συμβάλει στην βελτίωση του οικονομικού κλίματος καθώς αποτελεί σημείο αιχμής της κυβερνητικής πολιτικής. 

Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης βάζει τέλος στα «πολιτικά σενάρια» και θα δημιουργήσει ένα σταθερό οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον για επενδύσεις.

Για τους πόρους των επενδύσεων ο κ. Σταθάκης σημείωσε πως κατά 1/3 θα προέρχονται από τις δημόσιες επενδύσεις, κατά 1/3 από τις ιδιωτικές επενδύσεις και κατά 1/3 από τη χρηματοδότηση των τραπεζών.

Στη συζήτηση με τον κ. Σταθάκη συμμετείχε και ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε στην παρέμβαση του πως το ΕΣΠΑ και ο αναπτυξιακός νόμος δεν αρκούν «ο τέλειος αναπτυξιακός νόμος δεν φτάνει είτε είναι δικός μου είτε του κ. Σταθάκη» τονίζοντας την ανάγκη επαναλειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και της άρσης των capital controls. Η θεωρία του ελατηρίου δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει εάν η κυβέρνηση δεν αλλάξει πολιτική, σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Στη σημασία του αποψινού Eurogroup και στους στόχους του συνεδρίου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας «Σήμερα είναι μια σημαδιακή μέρα. Πραγματοποιείται το Eurogroup και ταυτόχρονα, οργανώνουμε το Βιομηχανικό Συνέδριο του ΣΕΒ για να δώσουμε απαντήσεις στο πώς μπορούν να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα. Γιατί γνωρίζουμε ότι οι επενδύσεις φέρνουν δουλειές, οι δουλειές φέρνουν ευημερία, η ευημερία φέρνει έσοδα στο κράτος, ρίχνει τους φόρους και αυξάνει την διανομή του πλούτου στην κοινωνία. Άρα λοιπόν, στόχος του συνεδρίου είναι πώς με σωστές, μεγάλες, βιομηχανικές επενδύσεις μπορούμε να δημιουργήσουμε και πάλι τις δουλειές και τα χρήματα που χρειάζεται ο κόσμος για να ζήσεi με τη δουλειά του.»