Η ώρα του Ελληνικού - Free Sunday
Η ώρα του Ελληνικού

Η ώρα του Ελληνικού

Ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε πως τα ουσιώδη ζητήματα της σύμβασης, όπως και το τίμημά της, δεν είναι δυνατό να αλλάξουν, εξηγώντας ότι το ζητούμενο από την πλευρά της κυβέρνησης, είναι να υπάρξουν ορισμένες βελτιώσεις.

«Πιστεύω ότι και οι δύο πλευρές θέλουν να λυθούν τα θέματά μας καθώς πρόκειται για μεγάλο έργο», υποστήριξε, διευκρινίζοντας πάντως, ότι πιθανό εμπόδιο στην επίτευξη συμφωνίας είναι «τα προβλήματα και οι ενστάσεις που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση».

«Αν δεν υπάρξει συναίνεση κατ’ αρχήν, των τοπικών κοινωνιών, τόσο μεγάλο έργο δεν μπορεί να προχωρήσει», σημείωσε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ. «Η πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε, θέλουμε όμως, να λυθούν όλες οι ανησυχίες και οι ενστάσεις» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τη σύσταση του νέου υπερταμείου, ο κ. Πιτσιόρλας έκανε λόγο για «θετική εξέλιξη», τονίζοντας πως η Ελλάδα οφείλει να «κάνει τα πάντα» ώστε να αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία της, καθώς αυτό αποτελεί «κλειδί» για την έξοδο από τη λιτότητα που έχει φέρει η κρίση.

«Πρέπει να αποδεχτούμε την πραγματικότητα, να κάνουμε τα πάντα για να βγούμε από την κρίση», που οδηγεί στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, επισήμανε, ενδεικτικά.

Καταλήγοντας, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα πετύχει τον στόχο για εισπράξεις 6 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις έως το 2018.