Στους 180.000 οι εγκλωβισμένοι στα νησιά ξένοι τουρίστες λόγω της απεργίας των ναυτικών - Free Sunday
Στους 180.000 οι εγκλωβισμένοι στα νησιά ξένοι τουρίστες λόγω της απεργίας των ναυτικών

Στους 180.000 οι εγκλωβισμένοι στα νησιά ξένοι τουρίστες λόγω της απεργίας των ναυτικών

Σε 180.000 υπολογίζει ο βρετανικός Συνδέσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, τους τουρίστες που έχουν εγκλωβιστεί στα ελληνικά νησιά, λόγω της απεργίας των ναυτικών, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η βρετανική εφημερίδα Independent.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι τουρίστες που θίγονται από την απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που παρατάθηκε μέχρι αύριο Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου το πρωί στις 6, δικαιούνται αποζημίωσης ενώ τους συμβουλεύει να επικοινωνούν με τους κατά τόπους ταξιδιωτικούς πράκτορες.

«Η Ελλάδα έχει περίπου 6.000 νησιά, 227 εκ των οποίων είναι κατοικημένα. Αρκετά δεν έχουν αεροπορική σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα», επισημαίνει η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία, ένας στους πέντε Έλληνες απασχολείται στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα, την οποία αναμένεται εφέτος να επισκεφθούν περίπου 32 εκατ. τουρίστες.

Η απεργία της ΠΝΟ που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας και θα ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί της Τετάρτης συνεχίζεται καθώς δεν έγινε δεκτή την πρόταση για αύξηση 2% από την 1η Ιανουαρίου 2018 και μέχρι το τέλος του 2019, στην οποία αντιπρότεινε αύξηση 5%.Η ΠΝΟ, μάλιστα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων καθώς αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται νέα απόφαση για την επέκταση της απεργίας για άλλο ένα 24ωρο