Οι αποδόσεις σε αναρρίχηση, το χρηματιστήριο σε βουτιές - Free Sunday
Οι αποδόσεις σε αναρρίχηση, το χρηματιστήριο σε βουτιές

Οι αποδόσεις σε αναρρίχηση, το χρηματιστήριο σε βουτιές

Επιπλοκές που δημιουργούν ασφυκτικό πλαίσιο στην ίδια την οικονομία προκαλεί το μπαράζ των ρευστοποιήσεων που οδηγεί την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου

Πάνω απ' το 4,6% κινούνται σήμερα οι αποδόσεις του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, χάνοντας περίπου μία ολόκληρη εκατοστιαία μονάδα τον τελευταίο μήνα, εξαιτίας των μαζικών ρευστοποιήσεων.

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου προσεγγίζει το 4,67% ενώ την επομένη της εξόδου από το μνημόνιο, στις 21 Αυγούστου, ήταν στο 4,22% και στις 9 Αυγούστου κάτω απ' το 4% με τον κυβερνητικό στόχο να ανοίξει ο δρόμος δοκιμαστικής έκδοσης νέου 10ετούς ομολόγου αν η απόδοση είναι γύρω στο 3,5%.

Την ίδια ώρα ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ κινείται γύρω στις 700 μονάδες με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται μεγάλη πίεση.

Ο τραπεζικός δείκτης στο ΧΑ απ' τις 815,11 μονάδες που είχε βρεθεί στο κλείσιμο της συνεδρίασης της 9ης Αυγούστου, έπεσε την 21η Αυγούστου στις 698 μονάδες και σήμερα κινείται γύρω στις 650.Η πτώση αποδίδεται στην παροχολογία της κυβέρνησης ενόψει ΔΕΘ, την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στο β' τρίμηνο και τις αναταράξεις που προκαλούν οι εξελίξεις στην Ιταλία αλλά και στις αναδυόμενες αγορές.