Folli Follie: Παράταση δύο μηνών στο καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές - Free Sunday
Folli Follie: Παράταση δύο μηνών στο καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές

Folli Follie: Παράταση δύο μηνών στο καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές

Σε καθεστώς προστασίας από τις αξιώσεις των πιστωτών της για ακόμα δύο μήνες θα παραμένει η Folli Follie κατόπιν της απόφασης του Πρωτοδικείου της Αθήνας. Μετά από αίτηση της εταιρείας,να υπαχθεί στις ρυθμίσεις του πτωχευτικού κώδικα (άρθρο 106), στη συζητήθηκε που διεξήχθη οι εκπρόσωποί της αλλά και οι εκπρόσωποι τραπεζών, δημοσίου και εργαζομένων ανέπτυξαν τις απόψεις τους, με την εταιρεία να επιδιώκει να πετύχει την προστασία των περιουσιακών της στοιχείων από τους πιστωτές της υποστηρίζοντας το σχέδιο εξυγίανσης της. Οι αντίδικοί της επιχειρηματολόγησαν για το αντίθετο επιδιώκοντας την εκποίηση περιουσιακών της στοιχείων.

Η Folli Follie κατέχει ποσοστό 26% στα ATTICA και η Folli Follie συμμετοχών 10,5%. Οι τράπεζες υποστήριξαν ότι έχει βρεθεί επενδυτής ο οποίος είναι έτοιμος να αγοράσει το συγκεκριμένο ποσοστό, υποστηρίζοντας ότι αν διατηρηθεί η προσωρινή διαταγή προστασίας θα μειωθεί η αξία του ενεχύρου. Από την άλλη πλευρά η εταιρία υποστήριξε, ότι  είναι σε επαφή με έλληνα επενδυτή, ο οποίος ενδιαφέρεται να αγοράσει το συγκεκριμένο ποσοστό.

Η απόφαση του δικαστηρίου επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων αναμένεται εντός των επόμενων μηνών, ενώ δεν έγινε δεκτό να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για προστασία από τις αξιώσεις των πιστωτών για θυγατρική εταιρεία της  FOLLI FOLLIE και για την Αικατερίνη Κουτσολιούτσου.