Κύκλοι ΥΠΟΙΚ κατά Bloomberg για την πτώση στις μετοχές των τραπεζών - Free Sunday
Κύκλοι ΥΠΟΙΚ κατά Bloomberg για την πτώση στις μετοχές των τραπεζών

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ κατά Bloomberg για την πτώση στις μετοχές των τραπεζών

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών για τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα αποδίδοντας την κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε υπεραντίδραση των αγορών.

«Το Bloomberg προκάλεσε ένα κλίμα και οι αγορές, ως συνήθως, υπεραντέδρασαν. Δεν μας ανησυχεί» είπαν χαρακτηριστικά κύκλοι του κ. Τσακαλώτου.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των συντάξεων ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος εκτίμησε πως η απάντηση της Κομισιόν για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2019 αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου.

Ενημερώνοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσακαλώτος φέρεται να είπε ότι όπως όλα τα κράτη-μέλη έτσι και η Ελλάδα θα καταθέσει έως τις 15 Οκτωβρίου στην Κομισιόν τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ακόμη κι αν δεν πειραχτούν οι συντάξεις, όχι απλά πιάνεται ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, αλλά θα υπάρχει υπεραπόδοση.

Η πρόταση της ελληνικής πλευράς θα είναι να μην υπάρξουν μειώσεις. «Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν μειώσεις» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.