Ανοίγουν οι προσφορές για το Ερρίκος Ντυνάν - Free Sunday
Ανοίγουν οι προσφορές για το Ερρίκος Ντυνάν

Ανοίγουν οι προσφορές για το Ερρίκος Ντυνάν

Το Ίδρυμα Ωνάση φέρεται να είναι ο επικρατέστερος αγοραστής του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, οι προσφορές για το οποίο κατατέθηκαν χθες Δευτέρα το απόγευμα και αναμένεται να ανοιχτούν σήμερα.

Όπως έχει δηλώσει η διοίκηση του Ιδρύματος, εφόσον πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό θα δωρίσει το νοσοκομείο στο Ελληνικό Δημόσιο.
Το νοσοκομείο διεκδικούν ο αμερικανικός επενδυτικός οργανισμός Farallon Capital, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο αν και δεν είναι βέβαιο ότι τελικά κατέθεσε δεσμευτική προσφορά και

το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο του Άμπου Ντάμπι Μubadala Investment Company που επίσης δεν είναι βέβαιο ότι υπέβαλε δεσμευτική προσφορά.

Μετά το άνοιγμα των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών, η PricewaterhouseCoopers που λειτουργεί ως σύμβουλος πώλησης θα τις αξιολογήσει το προσφερόμενο τίμημα και ακολούθως θα κάνει την εισήγησή της στην τράπεζα Πειραιώς. 

Στο τραπέζι βρίσκονται τρία σενάρια για την εξέλιξη της διαγωνιστικής φάσης: Είτε θα ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής αν το τίμημα κριθεί ικανοποιητικό, είτε θα ζητηθεί βελτιωτική προσφορά. Σύμφωνα με το τρίτο δυσμενές σενάριο, ο διαγωνισμός ενδέχεται να κηρυχθεί άγονος, σε περίπτωση που το τίμημα είναι χαμηλότερο και από τον προηγούμενο διαγωνισμό για την πώληση του νοσοκομείου, με τον στόχο να βρίσκεται στα 80 -100 εκατ. ευρώ.
Οι ανακοινώσεις για την πώληση του 100% των μετοχών της θυγατρικής της Πειραιώς, «Ημιθέα Α.Ε., η οποία απέκτησε μέσω πλειστηριασμού, κατά 100% το Ερρίκος Ντυνάν, αναμένονται μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.
Η «Ημιθέα Α.Ε.» είναι εταιρεία ειδικού σκοπού και είχε αποκτήσει το νοσοκομείο το 2014 έναντι 115 εκατ. ευρώ. Κατά την περίοδο της μεταβίβασης το Ερρίκος Ντυνάν χρωστούσε σε προμηθευτές, ασφαλιστικά, ταμεία, ΔΕΚΟ και εργαζόμενους περί τα 100 εκατ. ευρώ