Ρέγκλινγκ: Τις επόμενες εβδομάδες τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους - Free Sunday
Ρέγκλινγκ: Τις επόμενες εβδομάδες τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους

Ρέγκλινγκ: Τις επόμενες εβδομάδες τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Les Echos ο Διευθύνων Σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε πως ο ESM τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες θα παρουσιάσει τις προτάσεις για τα τρία βραχυπρόθεσμα μέτρα. 

Όπως ανέφερε ο κ. Ρέγκλινγκ, θα υπάρξουν τρεις κατευθύνσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Η πρώτη θα αφορά την εξομάλυνση των περιόδων αποπληρωμής του χρέους με τον κ. Ρέγκλινγκ να δηλώνει: «Έχουμε την εντολή και επομένως δεν χρειαζόμαστε άλλη απόφαση. Αυτή τη στιγμή, επειδή έγινε μία αποπληρωμή, η μέση διάρκεια ωρίμανσης του χρέους είναι 28 χρόνια και έχουμε τη δυνατότητα να την αυξήσουμε στα 32 χρόνια. Επομένως, μπορούμε να εργασθούμε πάνω σε αυτή και να προσαρμόσουμε σχετικά γρήγορα κάποιες από τις (διάρκειες) αποπληρωμών για να αποφύγουμε μεγάλες αυξήσεις τους σε ορισμένα χρόνια, εξομαλύνοντας το προφίλ του χρέους». 

Η δεύτερη πρόταση θα είναι προς την κατεύθυνση της μείωσης του κινδύνου για την Ελλάδα από μια μελλοντική αύξηση των επιτοκίων. 

Τρίτον, «υπάρχει μία μεγάλη αύξηση των επιτοκίων το 2017 σε ένα μικρό μέρος του ελληνικού χρέους και η εντολή μας είναι να την εξαλείψουμε», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ σημειώνοντας πως «αυτό θα εξοικονομήσει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».