Στα 140 δισ. ευρώ υπολογίζει τα κόκκινα δάνεια ο Δένδιας - Free Sunday
Στα 140 δισ. ευρώ υπολογίζει τα κόκκινα δάνεια ο Δένδιας

Στα 140 δισ. ευρώ υπολογίζει τα κόκκινα δάνεια ο Δένδιας

Την εκτίμηση ότι τα "κόκκινα δάνεια" διπλασιάστηκαν από το 2014 έκανε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κατά την ομιλία του σε συνέδριο. Ο κ.Δένδιας υπολόγισε  τα "κόκκινα δάνεια"  στα 140 δισ. ευρώ από 70 δισ. που ήταν το 2014, όταν, όπως είπε, "αποτελούσαν το μεγαλύτερο πρόβλημα για την οικονομία".
Ο κ.Δένδιας εξέφρασε την άποψη ότι η κατάσταση θα ήταν καλύτερη αν εφαρμοζόταν στο σύνολο του ο νόμος που είχε εισηγηθεί ο ίδιος ως υπουργός ανάπτυξης, που δεν έγινε διότι ο τότε υπουργός οικονομίας Γκίκας Χαρδούβελης,  είχε αρνηθεί να υπογράψει τις διατάξεις που προέβλεπαν να γίνει διαγραφή χρεών όχι μόνο προς τις τράπεζες αλλά και προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ο νόμος παρέμεινε ανενεργος επειδή η τότε αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαγγείλει διαγραφή όωλν των χρεών αν ερχόταν στην εξουσία, όπως και έγινε, χωρίς όμως την υλοποίηση της εξαγγελίας κι έτσι, όπως ειπε ο κ.Δένδιας "ουδείς είχε διάθεση να ρυθμίσει τα χρέη του¨και δεν "ασκήθηκε πίεση στο τραπεζικό σύστημα να προχωρήσει σε ρυθμίσεις".
Ο κ.Δένδιας δεν απέκλεισε να είναι πιο ψηλά από τα 140 δισ. τα κοκκινα δάνεια, καθώς, όπως είπε, ορισμένα μη εξυπηρετούμενα δάνεια εμφανίζονται ως εξυπηρετούμενα ενώ προέβλεψε ότι δεν θα γίνουν πωλήσεις χαρτοφυλακίων δανείων σε funds πριν την παρέλευση 18μήνου.