Χωρίς ταξί μέχρι τις 4 για συμπαράσταση στον Θύμιο Λυμπερόπουλο - Free Sunday
Χωρίς ταξί μέχρι τις 4 για συμπαράσταση στον Θύμιο Λυμπερόπουλο

Χωρίς ταξί μέχρι τις 4 για συμπαράσταση στον Θύμιο Λυμπερόπουλο

Χωρίς ταξί είναι η Αθήνα μέχρι τις 4 το απόγευμα εξαιτίας της στάσης εργασίας που κήρυξε η Ομοσπονδία των Ταξί σε ένδειξη συμπαράστασης στον πρόεδρο της,Θύμιο Λυμπερόπουλο, ο οποίος δικάζεται σήμερα μετά από αγωγή της BEAT για συκοφαντική δυσφήμιση.

«Δεν πρόκειται για σύμπτωση αλλά για συνειδητή επιλογή» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί ενώ η Βeat, από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι «συνεργάζεται με οδηγούς ταξί από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της, πάντα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας».

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο ιδρυτής της BEAT, Νίκος Δανδράκης, «αυτό δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά, και νομίζω ότι αγγίζει τα όρια κατάχρησης εξουσίας - μια εξουσία που κανείς δεν θα έπρεπε να έχει έναντι των πολλών για το προσωπικό του συμφέρον».

Μάρτυρες υπεράσπισης του κ. Λυμπερόπουλου θα είναι μεταξύ άλλων ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Αθανάσιος Βούρδας, ενώ την υποστήριξη του εξέφρασε και ο Υπ.Αμυνας, Πανος Καμμένος.

Τα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης και της συγκέντρωσης της ΠΟΕΙΤΑ στην Ευελπίδων είναι:

  • Πιστή εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας από όλους είτε πρόκειται για μεμονωμένο ταξιτζή είτε για δίκτυο ή για διαμεσολαβητική εταιρεία.
  • Άμεση πάταξη της υποκλοπής έργου από φορείς (ΙΧ), που δεν έχουν δικαίωμα επιβατικής μεταφοράς.
  • 'Αμεση προσαρμογή όλων των εταιρειών διαμεσολάβησης με το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αστική μεταφορά.