Στουρνάρας: Περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές, λιγότεροι φόροι - Free Sunday
Στουρνάρας: Περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές, λιγότεροι φόροι

Στουρνάρας: Περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές, λιγότεροι φόροι

Μιλώντας νωρίτερα στην παρουσίαση του βιβλίου «European Banking Supervision: The first eighteen months» ο κ. Στουρνάρας συμπλήρωσε ότι είναι ορατά τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από την είσπραξη των έμμεσων φόρων, και αποτυπώνονται και στα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Όπως εκτίμησε ο διοικητής της ΤτΕ, αν η κυβέρνηση ανάγκαζε ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις να εφοδιαστούν με μηχανήματα POS, θα μπορούσε να επιτευχθεί ικανή αύξηση εσόδων, ώστε να μην χρειαστεί να εφαρμοστεί όλο το πακέτο των φορολογικών μέτρων που έχει συμφωνηθεί στο τελευταίο πρόγραμμα.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τάχθηκε επίσης υπέρ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών απευθείας από τον ΕSM.

Όπως υποστήριξε, μία τέτοια επιλογή θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματική από αυτή που ακολουθήθηκε και στην ελληνική περίπτωση, ωστόσο, όπως είπε, επικράτησαν μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Αναφερόμενος στη Τράπεζας Αττικής, ο διοικητής της ΤτΕ υπογράμμισε ότι διαθέτει σήμερα από τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανόν να επιτευχθεί αύξηση εσόδων ικανή ώστε να μην χρειαστεί να ληφθεί όλο το πακέτο των φορολογικών μέτρων που έχει συμφωνηθεί στο τελευταίο πρόγραμμα.