Τσακαλώτος: Δεν καταργείται ο νόμος Κατσέλη - Ψάχνουμε εναλλακτικές για την πρώτη κατοικία - Free Sunday
Τσακαλώτος: Δεν καταργείται ο νόμος Κατσέλη - Ψάχνουμε εναλλακτικές για την πρώτη κατοικία

Τσακαλώτος: Δεν καταργείται ο νόμος Κατσέλη - Ψάχνουμε εναλλακτικές για την πρώτη κατοικία

Δεν καταργείται ο νόμος Κατσέλη, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, διευκρινίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διατάξεων τού νόμου θα ισχύουν και μετά τον Ιανουάριο του 2019.

«Δεν καταργείται ο νόμος Κατσέλη. Το μόνο που μπορεί να καταργηθεί θα ήτανε το κομμάτι προστασία της πρώτης κατοικίας και σε αυτό εμείς ψάχνουμε εναλλακτικές λύσεις που θα τις παρουσιάσουμε σύντομα για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Πρόσθεσε δε πως όσοι έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου, «δε χάνουν κανένα δικαίωμα».

Ο υπ. Οικονομικών, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», επισήμανε πως «πολλές από τις διατάξεις, σχεδόν όλες οι διατάξεις του νόμου Κατσέλη- Σταθάκη θα παραμείνουν και μετά από το Γενάρη του 2019».

Αναφερθείς στις κοινωνικές παροχές της κυβέρνησης και την κριτική της αντιπολίτευσης, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι «παροχολογία είναι να δίνεις παροχές σε συγκεκριμένους ανθρώπους για να κερδίσεις εκλογές χωρίς να έχεις τα χρήματα, να αυξάνεται μετά το έλλειμμα του Δημοσίου και μετά να αυξάνεται και το χρέος. Αυτό κάνανε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πριν από το 2008 και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε».

«Αν το να χτίσεις ένα κοινωνικό κράτος είναι παροχές, τότε σηκώνω τα χέρια», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε ότι υπάρχουν στόχοι για 3,5% πλεονάσματα μέχρι το 2022. Στο πλαίσιο των στόχων αυτών, ωστόσο, «δημιουργούμε χώρο που μπορούμε συγχρόνως να φτάσουμε στο 3,5% και να ξοδέψουμε επιπλέον και αυτό το επιπλέον είναι 3,5 δις συσσωρευτικά μέχρι το 2022».

Το πρώτο τμήμα αυτών είναι τα 910 εκατομμύρια ευρώ που η κυβέρνηση προτίθεται να διαθέσει.

«Αυτά τα λεφτά τα έχουμε. Τι προτείνει η αντιπολίτευση; Να τα κρατήσουμε καβάτζα;», διερωτήθηκε ο υπουργός.