Handelsblatt: Οι συνεχιστές του Ωνάση επενδύουν δισεκατομμύρια σε τάνκερ μεταφοράς LNG - Free Sunday
Handelsblatt: Οι συνεχιστές του Ωνάση επενδύουν δισεκατομμύρια σε τάνκερ μεταφοράς LNG

Handelsblatt: Οι συνεχιστές του Ωνάση επενδύουν δισεκατομμύρια σε τάνκερ μεταφοράς LNG

Οι Έλληνες εφοπλιστές στοιχηματίζουν στη μεγάλη άνοδο του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. «Οι συνεχιστές του μεγιστάνα εφοπλιστή Ωνάση επενδύουν δισεκατομμύρια σε τάνκερ μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου. Ειδικοί του κλάδου προειδοποιούν για υπερπροσφορά στην ικανότητα μεταφοράς, αλλά οι Έλληνες θέλουν να είναι προετοιμασμένοι», σημειώνει. 

Η γερμανική οικονομική εφημερίδα αναφέρεται στις μεγάλες επενδύσεις των Ελλήνων εφοπλιστών σε LNG τάνκερ. Όπως αναφέρεi, δύο ημέρες πριν το τέλος του 2018, το τάνκερ Maria Energy του εφοπλιστικού ομίλου «Τσάκος» κατέπλευσε στη Ρεβυθούσα, όπου βρίσκεται ο τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου, μεταφέροντας για πρώτη φορά 150.000 κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου από το Τέξας (ΗΠΑ) στην Ελλάδα.

Εκτός από τον Τσάκο, ενδιαφέρον για LNG τάνκερ εκδηλώνεται και από άλλες ελληνικές εφοπλιστικές εταιρείες, όπως τη Gaslog του Πέτρου Λιβανού, η οποία παρήγγειλε πριν τα Χριστούγεννα δύο τάνκερ στη Samsung Heavy Industries, συνολικού κόστους 378 εκατ. δολ., με ικανότητα μεταφοράς 178.000 κ.μ. 

Η ίδια εταιρία είχε παραγγείλει δύο ακόμα LNG τάνκερ τον Αύγουστο. Ο Λιβανός έχει κλείσει ήδη συμβόλαια μεταφοράς LNG από το Texas, με τον αμερικανικό ενεργειακό όμιλο Cheniere, για τα τάνκερ που θα παραδοθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2021, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Handelsblatt τονίζει ότι οι Έλληνες εφοπλιστές θέλουν να επωφεληθούν από την μεγάλη άνοδο του υγροποιημένου φυσικού αερίου. Από τις 65 παραγγελίες LNG τάνκερ στην Άπω Ανατολή για το 2018, οι 33 προέρχονται από την Ελλάδα. Οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν παραγγείλει καράβια αξίας 8,9 δισ. ευρώ το 2018 και τα 2/3 αφορούν τάνκερ μεταφοράς φυσικού αερίου. Το αλάνθαστο ένστικτό τους για την τάση στις μεταφορές των φορτηγών πλοίων εξασφαλίζει την επιτυχία τους, γράφει η εφημερίδα . Διαθέτουν, έτσι, το μεγαλύτερο στόλο παγκοσμίως και ελέγχουν τον 1/5 του παγκόσμιου τονάζ, όντας μπροστά από την Ιαπωνία, την Κίνα και τη Γερμανία στην κατάταξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ