Σκουρλέτης: Δεν δεν θα αυξηθει ο ΕΦΚ στα καύσιμα εφόσον τα έσοδα πάνε όπως λέει το ΥΠΟΙΚ - Free Sunday
Σκουρλέτης: Δεν δεν θα αυξηθει ο ΕΦΚ στα καύσιμα εφόσον τα έσοδα πάνε όπως λέει το ΥΠΟΙΚ

Σκουρλέτης: Δεν δεν θα αυξηθει ο ΕΦΚ στα καύσιμα εφόσον τα έσοδα πάνε όπως λέει το ΥΠΟΙΚ

Σε διάψευση των πληροφοριών ότι η κυβέρνηση εξετάζει αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, προχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτης, ο οποίος επικαλέστηκε τις διαβεβαιώσεις που δίνει το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τις οποίες η πορεία των εσόδων είναι μέσα στους στόχους και μένει να δούμε πως εξελίχθηκαν και τον Αύγουστο που είναι ο μήνας με αύξηση του τουριστικού προϊόντος.

Αναφορικά με τη ΔΕΗ είπε ότι εξυπηρετείται το 90% από το 1 δισ. από οφειλές που έχουν ρυθμιστεί, και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετά το τέλος της ρύθμισης στα τέλη του μήνα να εξεταστεί η δυνατότητα "διευκόλυνσης" αφού προηγουμένως γίνει «ακτινογραφία» όλων των οφειλών.

Ο κ.Σκουρλέτης είπε ότι η κυβέρνηση προτείνει το 17% της ΔΕΗ, να περάσει στο ταμείο αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ, για τον εκάστοτε επικεφαλής του οποίου, είπε ότι "οφείλει να συμμορφώνεται με την κυβερνητική πολιτική". 

Σε ότι αφορά στη ΔΕΣΦΑ σημείωσε ότι γίνεται διαπραγμάτευση ώστε το επιπλέον 17%, από το 49% που θα μπορούσε να πάρει η Socar μετά από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να πωληθεί σε εταιρεία που δεν είναι παραγωγός, επαναλαμβάνοντας ότι το τίμημα των 400 εκατ. ήταν χαμηλό, αφού η αποτίμηση της ΔΕΣΦΑ ξεπερνά τα 2 δισ.

Για το νομοσχέδιο που δίνει δυνατότητα νέας ρύθμισης για τα αυθαίρετα είπε ότι όσοι έχουν ενταχθεί σε παλαιότερες μπορούν να υπαχθούν εάν τους συμφέρει στη νέα ρύθμιση. Ξεκαθάρισε ότι δεν αναγνωρίζονται αυθαίρετα μετά το 2011 και τόνισε πως όσοι έχουν τέτοια αυθαίρετα θα αποδειχθεί ότι θα τους συμφέρει να τα κατεδαφίσουν οι ίδιοι, παρά να τα διατηρήσουν, προαναγγέλλοντας ότι θα είναι απαραίτητη η ταυτότητα μη αυθαιρεσίας για μεταβιβάσεις των ακινήτων.