Reuters: Δοκιμαστική έξοδος της Ελλάδας στις αγορές μόλις ενταχθεί στο QE της ΕΚΤ - Free Sunday
Reuters: Δοκιμαστική έξοδος της Ελλάδας στις αγορές μόλις ενταχθεί στο QE της ΕΚΤ

Reuters: Δοκιμαστική έξοδος της Ελλάδας στις αγορές μόλις ενταχθεί στο QE της ΕΚΤ

Η Ελλάδα μπορεί να πουλήσει ένα ή δύο μικρά ομόλογα αμέσως μόλις ενταχθεί το χρέος της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για να τεστάρει τις διαθέσεις των αγορών και να στείλει ένα μήνυμα στους επενδυτές πως η χώρα που χτυπήθηκε από την κρίση αρχίζει να στέκεται και πάλι στα πόδια της, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το πρακτορείο, επικαλούμενο αξιωματούχους με γνώση του θέματος, αναφέρει ότι τα μέλη της κυβέρνησης είναι διχασμένα για τον κατάλληλο χρόνο τον εκδόσεων που θα σηματοδοτήσουν την πρώτη είσοδο της Αθήνας στις αγορές από το 2014. Πριν από αυτό η χώρα αποκόπηκε από τις διεθνείς αγορές ομολόγων εξαιτίας της κρίσης χρέους που ξέσπασε το 2010. 

«Θα μπορούσε να είναι μία ή δύο εκδόσεις μικρού μεγέθους για να δοκιμάσουμε τις αγορές και να πάρουμε μια τιμολόγηση», ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ στο Reuters χωρίς να δώσε λεπτομέρειες σχετικά με την ωρίμανση. «Θέλουμε να επωφεληθούμε από την ένταξη των ομολόγων μας στο QE και την πτώση στις αποδόσεις που είναι πιθανό να ακολουθήσει» ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος.