Σε τεντωμένο σκοινί η Τράπεζας Αττικής - Free Sunday
Σε τεντωμένο σκοινί η Τράπεζας Αττικής

Σε τεντωμένο σκοινί η Τράπεζας Αττικής

Ανοιχτό άφησε η Τράπεζα της Ελλάδος το ενδεχόμενο να αρθεί η απαγόρευση χορηγήσεων, που επέβαλε χθες στην Τράπεζα Αττικής, η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ, εντός τριημέρου διοριστεί νέα διοίκηση, χωρίς όμως να επιβεβαιώσει την βεβαιότητα για την θετική εξέλιξη που εξέφραζαν χθες κυβερνητικοί κύκλοι.

Σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί ο διορισμός διοίκησης, δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο του διορισμού επιτρόπου καθώς χθες η ίδια Επιτροπή της ΤτΕ έκρινε ακατάλληλους» για την ανάληψη θέσεων στη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, τέσσερις προταθέντες από το ΤΣΜΕΔΕ και την κυβέρνηση.

Μάλιστα για έναν από αυτούς, τον κ.Γ. Σαπουντζόγλου, ο οποίος προορίζονταν για τη θέση του προέδρου, η απόρριψη στηρίχθηκε στο γεγονός ότι υπάρχει παλαιότερη απόφαση της ΤτΕ να μην συμμετέχει ξανά σε διοίκηση τραπεζών, εξαιτίας της συμμετοχής του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Proton Bank, μέλη του οποίου πήραν υψηλά δάνεια που δεν αποπλήρωσαν ποτέ, ενώ η Τράπεζα κατέρρεε.

Επίσης τόσο ο κ.Σαπουτζόγλου, όσο και ο προταθείς ως διευθύνων σύμβουλος, Π.Ρουμελιώτης δεν είχαν την θεσμικά προβλεπόμενη 15ετή εμπειρία σε τραπεζική θέση. Πηγές της αγοράς πάντως έλεγαν ότι υπάρχει κάποιο πρόσωπο με τραπεζική πείρα, το οποίο θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό και από την κυβέρνηση και από την ΤτΕ.