Στον εισαγγελέα το πόρισμα για την Αττικής - Free Sunday
Στον εισαγγελέα το πόρισμα για την Αττικής

Στον εισαγγελέα το πόρισμα για την Αττικής

Την πρώτη συνεδρίαση του θα έχει αύριο το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Αττικής με διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Θεόδωρο Πανταλάκη και μη εκτελεστικό πρόεδρο τον κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη,  χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει αρθεί η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος για απαγόρευση χορηγήσεων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει σταλεί στον εισαγγελέα το πόρισμα της ΤτΕ για τον τρόπο χορήγησης δανείων από την τράπεζα Αττικής μετά από τον έλεγχο που έγινε για λογαριασμό του SSM.

Στο πόρισμα λέγεται ότι έχουν εντοπιστεί δάνεια ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ που έχουν δοθεί χωρίς τραπεζικά κριτήρια, κυρίως σε κατασκευαστικές εταιρείες και δεν εξυπηρετούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών, το πόρισμα του ελέγχου που διενεργήθηκε αφορά την περίοδο 2014 – 2015, ενώ δεν είναι γνωστό αν σε αυτό περιλαμβάνονται και ευρήματα παλαιότερου πορίσματος που αφορά την περίοδο από το 2012 έως και τις αρχές του 2014, στο οποίο είχαν εντοπιστεί σειρά ζητημάτων.

Με την συγκεκριμένη τράπεζα διατηρεί προνομιακές σχέσεις ο Χρήστος Καλογρίτσας, εις εκ των υπερθεματιστών για τις τηλεοπτικές άδειες, που φέρεται να έλαβε δάνεια που ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ από το 2011 έως το 2014.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση από την πλευρά της ζητά την δημοσιοποίηση του πορίσματος.