Κανονικά από σήμερα τα δάνεια από την Τράπεζα Αττικής - Free Sunday
Κανονικά από σήμερα τα δάνεια από την Τράπεζα Αττικής

Κανονικά από σήμερα τα δάνεια από την Τράπεζα Αττικής

Κανονικά γίνονται από σήμερα οι χορηγήσεις δανείων από την Τράπεζα Αττικής μετά από τη χθεσινή απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος να προχωρήσει σε άρση της απαγόρευσης καθώς Διευθύνων Σύμβουλος στην τράπεζα έχει αναλάβει ο Θ.Πανταλάκης. Το κλίμα πάντως ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην ΤτΕ παραμένει τεταμένο.

 Η ανακοίνωση της ΤτΕ


«Η σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Αττικής θέτει τέρμα στο διοικητικό κενό και επιτρέπει στην τράπεζα να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Οι σημερινές αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης αποτελούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης της Τράπεζας Αττικής.

Η Τράπεζα της Ελλάδος θα συνεργαστεί στενά με τη νέα Διοίκηση της τράπεζας για την περαιτέρω ενίσχυση και βελτίωση των υποδομών και λειτουργιών της.

Η Τράπεζα Αττικής έχει δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας σημαντικά υψηλότερο από το ελάχιστο αποδεκτό όριο και συνθήκες ρευστότητας που υποστηρίζονται κανονικά από το πλαίσιο παροχής ρευστότητας του Ευρωσυστήματος.

Μετά της σημερινές εξελίξεις, η ΤτΕ αίρει άμεσα τους περιορισμούς στη χορήγηση νέων πιστώσεων». 

Υπενθυμίζεται ότι η κεντρική τράπεζα πάγωσε την περασμένη εβδομάδα τις νέες χορηγήσεις της Attica Bank μέχρις ότου να επιλυθούν «σημαντικά διαρθρωτικά προβλήματα και προβλήματα εταιρικής διακυβέρνησης». 

To Χρηματιστήριο Αθηνών έχει επίσης αναστείλει προσωρινά την διαπραγμάτευση των μετοχών της Attica Bank από την Παρασκευή.