Ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για τα δάνεια της Attica Bank - Free Sunday
Ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για τα δάνεια της Attica Bank

Ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για τα δάνεια της Attica Bank

Ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Διαφθοράς για τα δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων της ATTICA BANK, τα οποία φέρονται να χορηγήθηκαν χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις.

Οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Πολυκράτης άσκησαν διώξεις για απιστία πρώην μελών του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας καθώς και για ηθική αυτουργία στην απιστία σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων πέντε εταιριών που πήραν τα δάνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς διαπίστωσαν ότι προκλήθηκε ζημία στην περιουσία της τράπεζας από πέντε δάνεια συνολικού ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ, την περίοδο από το 2011 ως το 2015.

Τα δάνεια αυτά ότι χορηγήθηκαν στις εμπλεκόμενες εταιρίες, οι οποίες είχαν χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση, με επιτόκιο πολύ χαμηλότερο από το προβλεπόμενο και με μηδενική ή μερική εξασφάλιση.

Δύο περιπτώσεις δανείων σε εταιρίες αρχειοθετήθηκαν καθώς οι εμπλεκόμενοι είχαν αποπληρώσει ολοσχερώς τα χρέη τους.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει μετά από πόρισμα και μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία είχε διαπιστώσει συστηματική χορήγηση των επίμαχων επισφαλών δανείων από την Τράπεζα Αττικής.

πηγή: kathimerini.gr