Χρ. Σταϊκούρας: Προσχέδιο Προϋπολογισμού 2017: Δύο χαμένα χρόνια για την οικονομία - Free Sunday
Χρ. Σταϊκούρας: Προσχέδιο Προϋπολογισμού 2017: Δύο χαμένα χρόνια για την οικονομία

Χρ. Σταϊκούρας: Προσχέδιο Προϋπολογισμού 2017: Δύο χαμένα χρόνια για την οικονομία

Ο κ. Σταϊκούρας, σχολιάζοντας το προσχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού τονίζει ότι «μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, η οικονομία ”σέρνεται” στο τέλμα. Η κατανάλωση και οι εξαγωγές υποχώρησαν. Το οικονομικό κλίμα κατέρρευσε. Τα “λουκέτα” στην αγορά πολλαπλασιάστηκαν. Το βιοτικό επίπεδο των πολιτών συρρικνώθηκε. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές - ιδιωτών και Δημοσίου – διογκώθηκαν. Ταπεινωτικές δεσμεύσεις – όπως το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και ο ”κόφτης” – αναλήφθηκαν. Νέα μέτρα – ”τσουνάμι” φόρων και περικοπές στις συντάξεις και στην κοινωνική προστασία, ύψους 9 δις ευρώ – επιβλήθηκαν. Με νέες αυξήσεις άμεσων και έμμεσων φόρων να προβλέπονται για την επόμενη χρονιά, ύψους 2,5 δις ευρώ». 

Όπως αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας, «εκτιμάται ότι η χώρα μπορεί, υπό προϋποθέσεις και με υπεραισιόδοξες προβλέψεις, το 2017 να επιστρέψει εκεί που ήταν το 2014. Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση απέδειξε ότι όχι μόνο δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μπροστά, αλλά αδυνατεί να δημιουργήσει αυτές τις προϋποθέσεις».
«Είναι σαφές ότι η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση, αποτελεσματική και αξιόπιστη. κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία θα υλοποιήσει εμπροσθοβαρώς διαρθρωτικές αλλαγές και αποκρατικοποιήσεις. Θα προωθήσει την αλλαγή του μίγματος δημοσιονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση σταδιακής μείωσης της φορολόγησης των πολιτών. Και θα ισορροπήσει σε καλό σημείο μεταξύ οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης», καταλήγει ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ.