Με φυλακή απειλεί τη «λίστα Μπόργιανς» ο Αλεξιάδης - Free Sunday
Με φυλακή απειλεί τη «λίστα Μπόργιανς» ο Αλεξιάδης

Με φυλακή απειλεί τη «λίστα Μπόργιανς» ο Αλεξιάδης

Στον επόμενο 1-1,5 μήνα αναμένεται να είναι διαθέσιμα τα πρώτα αποτελέσματα από τους ελέγχους που θα γίνουν στη λίστα με τους 475 μεγαλοκαταθέτες που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο που παρέλαβαν πριν δέκα ημέρες οι ελληνικές αρχές, από τις αρχές της Κάτω Ρηνανίας - Βεστφαλίας.

Η λίστα έγινε γνωστή ως λίστα Μπόργιανς από το όνομα του σοσιαλδημοκράτη υπουργού οικονομικών του ομόσπονδου κράτους και ήδη έχει προωθηθεί στους οικονομικούς εισαγγελείς που έχουν διατάξει τους ελέγχους.

Σύμφωνα με το υπουργείο οικονομικών, σε πρώτη φάση, θα γίνει διασταύρωση με τις άλλες λίστες καταθετών του εξωτερικού που έχουν στην κατοχή τους οι ελληνικές Αρχές και σε δεύτερη φάση, θα ξεκινήσει η διασταύρωση των εισοδημάτων, τα οποία οι συγκεκριμένοι καταθέτες έχουν δηλώσει στην εφορία τα προηγούμενα χρόνια με το ύψος των καταθέσεων που υπάρχουν στους λογαριασμούς τους.

«Από εδώ και πέρα θα περιμένουμε συνέχεια λίστες.Θα κάνουμε αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενοι. Οι λίστες δεν θα περνούν από κανένα υπουργικό γραφείο, κανείς, ούτε ο κ. Τσακαλώτος, ούτε ο κ. Πιτσιλής, ούτε και εγώ γνωρίζουμε ποιοι βρίσκονται στις λίστες. Το υπουργείο στηρίζει κάθε στάδιο ελέγχου, η λίστα θα συσχετιστεί με τις άλλες λίστες και θα προχωρήσουν οι διαδικασίες ελέγχου. Μετά την ολοκλήρωση θα καλέσουμε τους φορολογουμένους. Όσοι έχουν φορολογηθεί για τον πλούτο τους δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Όσοι, κατά των έλεγχο αποδειχτεί πως δεν έχουν φορολογηθεί για εισοδήματα,  ακίνητα κλπ, θα πρέπει να πληρώσουν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος, που σε ορισμένες περιπτώσεις ο νόμος προβλέπει και φυλάκιση», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.