ΓΓΔΕ: Επιστροφή 25% φόρου εισοδήματος πενταετίας σε δικαστικούς - Free Sunday
ΓΓΔΕ: Επιστροφή 25% φόρου εισοδήματος πενταετίας σε δικαστικούς

ΓΓΔΕ: Επιστροφή 25% φόρου εισοδήματος πενταετίας σε δικαστικούς

Επιστρέφεται το 25% του Φόρου Εισοδήματος στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων και στους συνταξιούχους δικαστικούς, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται κατ’ εφαρμογή απόφασης του Μισθοδικείου στο πλαίσιο της ίσης φορολογικής μεταρρύθμισης των μισθών των δικαστικών με αυτούς των βουλευτών, οι οποίοι έχουν έκπτωση 25% στον Φόρο Εισοδήματος.

Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1147/2016, το υπουργείο Οικονομικών θα προβεί σε νέα εκκαθάριση, υπολογίζοντας τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, «προκειμένου να αποφευχθεί άσκοπη επιβάρυνση των δικαστηρίων και ταλαιπωρία των πολιτών, οι υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών θα προβούν σε νέα εκκαθάριση, υπολογίζοντας τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμες). Το τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό επιστρέφεται λαμβάνοντας υπόψη και τις διατάξεις περί παραγραφής».