Τσακαλώτος: Ευχαριστούμε τη ΝΔ για τη συνεισφορά της στην επιτυχή έκδοση του ομολόγου - Free Sunday
Τσακαλώτος: Ευχαριστούμε τη ΝΔ για τη συνεισφορά της στην επιτυχή έκδοση του ομολόγου

Τσακαλώτος: Ευχαριστούμε τη ΝΔ για τη συνεισφορά της στην επιτυχή έκδοση του ομολόγου

«Ευχαριστούμε τη ΝΔ για τη σημαντική συνεισφορά της στην επιτυχή έκδοση του 10ετούς ομολόγου», έγραψε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε μήνυμα που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter, σχολιάζοντας την έκδοση 10ετούς ομολόγου που δρομολόγησε σήμερα το ελληνικό Δημόσιο. 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών έγραψε: «Ευχαριστούμε τη ΝΔ για τη σημαντική συνεισφορά της στην επιτυχή έκδοση του 10ετούς ομολόγου. Αφού η οικονομία βελτιώνεται και έχουμε πρόσβαση στις αγορές με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αντιπολίτευση ΝΔ, έχουμε ένα επιτυχημένο σχήμα που πρέπει να διατηρηθεί και μετά τις εκλογές».

​Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επεσήμανε με μήνυμά του στο Twitter: «Ειλικρινά ελπίζω η έκδοση του 10ετούς ομολόγου να είναι επιτυχημένη. Παραμένει το γεγονός ότι οι αγορές αναμένουν πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα. Η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα φέρει θέση επενδυτικής βαθμίδας εντός 18 μηνών».

Υπενθυμίζεται ότι το 10ετές ομόλογο, συγκέντρωσε μεγάλη ζήτηση καθώς καταβλήθηκαν τελικά προσφορές άνω των 11,8 δισ. ευρώ. Το επιτόκιο, αν και κατά το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών διαμορφωνόταν στο 4,125%, υποχώρησε στο 3,90%, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ελληνικού Δημοσίου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Διαμορφώθηκε, δηλαδή, κάτω του 4%, σύμφωνα και με τον στόχο που είχε τεθεί εξ αρχής. Το Δημόσιο άντλησε 2,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την τελική ανακοίνωση. Στόχος ήταν να αντληθούν τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ.