ΣΕΒ: H βιομηχανία είναι σημαντική για την Ευρώπη και τους πολίτες της - Free Sunday
ΣΕΒ: H βιομηχανία είναι σημαντική για την Ευρώπη και τους πολίτες της

ΣΕΒ: H βιομηχανία είναι σημαντική για την Ευρώπη και τους πολίτες της

Το κοινό κάλεσμα ευρωπαϊκών βιομηχανικών συνδέσμων προς αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, ώστε να τεθεί η βιομηχανία στο επίκεντρο του μέλλοντος της ΕΕ συνυπογράφουν ο «ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών» και η «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη», μαζί με 27 κλαδικούς και περιφερειακούς βιομηχανικούς συνδέσμους της Ελλάδας και άλλους 370 βιομηχανικούς συνδέσμους της Ε.Ε. Όπως σημειώνουν οι υπογράφοντες το μανιφέστο, ενόψει των ευρω-εκλογών το μήνυμα της ακόμα ταχύτερης βιομηχανικής ανάπτυξης πρέπει να ακούγεται συνέχεια. «Σήμερα, σε όλη την Ευρώπη, 52 εκατομμύρια άνθρωποι με τις οικογένειές τους επωφελούνται, είτε άμεσα είτε έμμεσα, από την εργασία στο βιομηχανικό τομέα. Οι αλυσίδες εφοδιασμού μας αποτελούνται από εκατοντάδες χιλιάδες καινοτόμων ΜΜΕ, ενώ μεγαλύτεροι προμηθευτές εξάγουν την Ευρωπαϊκή βιομηχανική υπεροχή σε όλο τον κόσμο».

Σε άλλο σημείο του μανιφέστου, επισημαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται άμεσα μία φιλόδοξη βιομηχανική στρατηγική, ούτως ώστε να είναι ανταγωνιστική με τις υπόλοιπες παγκόσμιες δυνάμεις όπως την Κίνα, την Ινδία και τις ΗΠΑ, κράτη τα οποία έχουν τοποθετήσει τη βιομηχανική ανάπτυξη σε εξέχουσα θέση στην πολιτική τους ατζέντα. Και στο πλαίσιο αυτό, τονίζουν ότι «εκπροσωπώντας διαφορετικούς βιομηχανικούς τομείς, σας καλούμε ως Αρχηγούς Κρατών και ως Κυβέρνηση:

  • Να παροτρύνετε την επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να προτεραιοποιήσει τη βιομηχανία στο πενταετές Πρόγραμμα Εργασίας της και να ορίσει Αντιπρόεδρο αποκλειστικά για τη βιομηχανία.
  • Να στηρίξετε την επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να παρουσιάσει σύντομα μία μακροχρόνια βιομηχανική στρατηγική για την ΕΕ που θα περιλαμβάνει καθαρούς στόχους και τρόπο διακυβέρνησης.
  • Να κάνετε απολογισμό της προόδου και της εφαρμογής της βιομηχανικής στρατηγικής της ΕΕ, κάθε χρόνο στο εαρινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς και να παρέχετε πολιτική καθοδήγηση με σκοπό την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας».

Και καταλήγοντας, οι βιομηχανικοί σύνδεσμοι σημειώνουν ότι «όλοι μαζί πρέπει να θέσουμε τη βιομηχανία στο επίκεντρο της μελλοντικής Ευρώπης!».