Στο σχήμα Dogus - ΤΕΜΕΣ έναντι 142 εκατ. περνάει το Hilton - Free Sunday
Στο σχήμα Dogus - ΤΕΜΕΣ έναντι 142 εκατ. περνάει το Hilton

Στο σχήμα Dogus - ΤΕΜΕΣ έναντι 142 εκατ. περνάει το Hilton

Εκλεισε η συμφωνία για την πώληση του Hilton στο επενδυτικό σχήμα ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου και του τουρκικού ομίλου Dogus του επιχειρηματία Φερίτ Σαχένκ με το τίμημα να ανέρχεται στα 142 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Alpha Bank, υπεγράφη η οριστική συμφωνία με τη Home Holdings, εταιρεία των "Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε." και "D-Marine Investments Holding B.V.", για την πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού που κατέχει (περίπου 97,3%) στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείας "Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε.".

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της αναχρηματοδοτήσεως του υφιστάμενου δανεισμού της Ιονική Ξενοδοχειακή (67 εκατ. ευρώ), ανέρχεται σε ποσό 142 εκατ. ευρώ και υπόκειται σε συνήθη, για αντίστοιχες συναλλαγές, μηχανισμό αναπροσαρμογής κατά την ημέρα της ολοκληρώσεως της συναλλαγής. Η συναλλαγή είναι κεφαλαιακά ουδέτερη για την Τράπεζα και πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους στόχους του Σχεδίου Αναδιαρθρώσεως, όπως αυτό εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2015.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση λήψεως της εγκρίσεως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και αναμένεται εντός του 2016. 

Ποιοι είναι οι νέοι ιδιοκτήτες του Hilton

Dogus Holdings: Ο τουρκικός όμιλος δραστηριοποιείται σε 30 χώρες σε 4 ηπείρους με συμφέροντα σε τράπεζες (Garanti Βank), κατασκευές, τουρισμό, εμπορία Ι.Χ. κ.ά. O όμιλος έχει επενδύσει στην Ελλάδα μέσω της D-Marin στη μαρίνα Φλοίσβου, όπως και σε άλλες μαρίνες. Ο ισχυρός άνδρας του ομίλου είναι ο Φερίτ Σαχένκ, που έγινε ευρύτερα γνωστός στη χώρα μας με την προσφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ για την αγορά του ξενοδοχείου Αστέρας Βουλιαγμένης σε κοινοπραξία με αραβικά funds. 

ΤΕΜΕΣ: Μία από τις εταιρείες του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου και των αδελφών του που ελέγχουν την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή Costa Mare. Εκτός από το Costa Navarino, η ΤΕΜΕΣ δήλωσε παρούσα στον διαγωνισμό για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, αλλά και για την έκταση στα Αφάντου της Ρόδου.