Προς καταγγελία της σύμβασης για την εξόρυξη χρυσού με προσφυγή στη διαιτησία - Free Sunday
Προς καταγγελία της σύμβασης για την εξόρυξη χρυσού με προσφυγή στη διαιτησία

Προς καταγγελία της σύμβασης για την εξόρυξη χρυσού με προσφυγή στη διαιτησία

Προαναγγελία προσφυγής στη διαιτησία για τη σύμβαση με την «Ελληνικός Χρυσός», έκανε χθες μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, αμέσως μετά την απόφαση Σκουρλέτη που διαπιστώνει έλλειμμα στην εφαρμογή της σύμβασης διότι οι δοκιμές της μεθόδου flash smelting έγιναν στη Φιλανδία και όχι στην Ελλάδα.

«Η Μεταλλουργία είναι η καρδιά του όλου εγχειρήματος. Αν δεν μπορεί να παραχθεί καθαρό μέταλλο στην Ελλάδα,  δεν υπάρχουν λόγοι, δημοσίου συμφέροντος», είπε η κυρία Ιγγλέση, η οποία χαρακτήρισε την απόφαση Σκουρλέτη «δικαίωση των κατοίκων και του αγώνα τους, ενός αγώνα λάβαρου, για πολλά χρόνια όλων των κοινωνικών και περιβαλλοντικών κινημάτων που γνώρισαν το σκληρό πρόσωπο του κράτος».

 «Λέγαμε από την αρχή ότι αυτή η επένδυση δεν είναι εφαρμόσιμη, δεν θα προσφέρει τίποτα στο ελληνικό δημόσιο, θα προκαλέσει μόνο την καταστροφή του τόπου. Η εταιρεία θα έπρεπε να είχε στείλει στο υπουργείο μια μελέτη που να αποδείκνυε ότι θα ήταν εφαρμόσιμη η μέθοδος της μεταλλουργίας. Αντιθέτως έκανε μία αίτηση θεραπείας που απορρίφθηκε από τον Υπουργό. Στην ουσία η εταιρεία δεν έχει μελέτη μεταλλουργίας, άρα έχει παραβιάσει τη σύμβαση», είπε η κυρία Ιγγλέση.