Η κυβέρνηση μείωσε στις 100.000 το όριο προστασίας για επιχειρηματικά δάνεια - Free Sunday
Η κυβέρνηση μείωσε στις 100.000 το όριο προστασίας για επιχειρηματικά δάνεια

Η κυβέρνηση μείωσε στις 100.000 το όριο προστασίας για επιχειρηματικά δάνεια

Νέα ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία μειώνεται το όριο του υπολοίπου του επιχειρηματικού δανείου στα 100.000 ευρώ ανά πιστωτή, από 130.000 ευρώ που προέβλεπε αρχικά η τροπολογία για το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, κατέθεσε ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης στη Βουλή.

Επίσης, όπως ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο κ. Δραγασάκης και σύμφωνα με την «Καθημερινή», σε ό,τι αφορά τον καθορισμό της εμπορικής αξίας του ακινήτου, κατ’ αρχήν θα ισχύει εκείνη η οποία είναι ήδη καταγεγραμμένη στα βιβλία των τραπεζών, με πρόβλεψη να έχει την δυνατότητα ο αιτών, αν διαφωνεί, να αποδείξει τον ισχυρισμό του με νόμιμο τρόπο και στοιχεία.

Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι οι αλλαγές υιοθετούνται «προκειμένου να πάρουμε το πράσινο φως, να προχωρήσουμε μπροστά, από ανάγκη και όχι κατά επιθυμία».

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε ότι o Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) εκτιμά ότι η ρύθμιση, με την αρχική της μορφή και σε περίπτωση δυσμενούς σεναρίου, εμπεριείχε ρίσκο να επιβαρύνει τις τράπεζες και συμπλήρωσε ότι «έπρεπε να περιορίσουμε την περίμετρο, για να υπάρχει σιγουριά».