Στα χέρια της τρόικας η πρόταση της κυβέρνησης για των εξωδικαστικό συμβιβασμό - Free Sunday
Στα χέρια της τρόικας η πρόταση της κυβέρνησης για των εξωδικαστικό συμβιβασμό

Στα χέρια της τρόικας η πρόταση της κυβέρνησης για των εξωδικαστικό συμβιβασμό

Το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού συζητήθηκε στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου, Ενέργειας, Γ. Σταθάκης και Δικαιοσύνης, Σ. Κοντονής.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, καθώς ήδη έχει υπάρξει κατ’ αρχήν συμφωνία ως προς τον μηχανισμό που θα δημιουργηθεί, σήμερα έγινε αναλυτική συζήτηση προκειμένου να βρεθεί ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη στήριξης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, εξυγίανσης των τραπεζικών χαρτοφυλακίων και διασφάλισης του Δημοσίου ως προς τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές που χρωστούν οι επιχειρήσεις. 

Βασικό ζητούμενο, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, είναι επίσης να διασφαλιστεί η ίση αντιμετώπιση όλων των πιστωτών. Η ελληνική πλευρά παρουσίασε συγκεκριμένη πρόταση, με την οποία έγινε ένα πολύ μεγάλο βήμα προκειμένου να βρεθεί η επιδιωκόμενη ισορροπία. Προφανώς, σχολιάζουν υπάρχουν πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, οι οποίες τις επόμενες ημέρες θα συζητηθούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, ώστε το νομοσχέδιο να λάβει την τελική μορφή του.