Ο Αντώνης Λεούσης ανέλαβε προσωρινός πρόεδρος στο ΤΑΙΠΕΔ - Free Sunday
Ο Αντώνης Λεούσης ανέλαβε προσωρινός πρόεδρος στο ΤΑΙΠΕΔ

Ο Αντώνης Λεούσης ανέλαβε προσωρινός πρόεδρος στο ΤΑΙΠΕΔ

H επίσημη ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει:

«Συνεδρίασε σήμερα υπό τριμελή σύνθεση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σύμφωνα με τις διατάξεις του ιδρυτικού νόμου και του καταστατικού του. Όπως προβλέπεται από τις ανωτέρω διατάξεις, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Αντώνης Λεούσης, ασκεί προσωρινά τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του Προέδρου, μετά την από 07/11/2016 παραίτηση του κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, λόγω της ανάληψης της θέσης του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης». 

Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε επίσης κατά τη σημερινή του συνεδρίαση και ενέκρινε, κατ΄ εφαρμογή των όρων της Β’ φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας σχετικά με την ΟΛΘ ΑΕ, τη συνέχιση της συμμετοχής καθεμίας από τις RZD και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ, αυτόνομα. Επιπλέον αποφάσισε κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος από  ενδιαφερόμενο επενδυτή, την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ. Ως νέα καταληκτική ημερομηνία ορίστηκε η 30η Ιανουαρίου 2017. 

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

Ο Αντώνης Λεούσης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1950. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο οποίο διετέλεσε και ως επιμελητής επί σειρά ετών. Εργάστηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος στην Άλφα Αστικά Ακίνητα A.E. από το 2010 έως αρχές του 2013, ενώ παλαιότερα ήταν ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών στην Ιονική Τράπεζα με ειδίκευση σε διαχείριση ακίνητης περιουσίας και μεγάλων έργων, προμήθειας κλπ. Διετέλεσε, επίσης, Αντιπρόεδρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος στην ΑΓΕΤ – Ηρακλής και εκτελεστικό ή μη εκτελεστικό μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια πλήθους εταιρειών.