Η ΔΕΗ προσπαθεί να καθησυχάσει ενώ επικρέμεται η απειλή της πλήρους κατάρρευσης - Free Sunday
Η ΔΕΗ προσπαθεί να καθησυχάσει ενώ επικρέμεται η απειλή της πλήρους κατάρρευσης

Η ΔΕΗ προσπαθεί να καθησυχάσει ενώ επικρέμεται η απειλή της πλήρους κατάρρευσης

Σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει την κοινή γνώμη επιδίδεται η διοίκηση της ΔΕΗ μετά την αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει η έκθεση των ορκωτών ελεγκτών της Ernst & Young που υπογράφουν τις λογιστικές καταστάσεις της Επιχείρησης για την χρήση του 2018.

Οι ορκωτοί ελεγκτές στις παρατηρήσεις τους, σημειώνουν ότι η ΔΕΗ παρουσιάζει μειωμένα έσοδα και υψηλές ζημίες προ φόρων, ενώ «οι βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις της εταιρείας και του ομίλου κατά την εξεταζόμενη χρήση, υπολείπονταν κατά 949 εκατ. ευρώ και 708 εκατ. ευρώ των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεών τους, αντίστοιχα».


Η διοίκηση της ΔΕΗ στην ανακοίνωσή της, απαντώντας στα περί κατάρρευσης, απέδωσε την ανησυχία σε «αδικαιολόγητες υπερβολές που εκπορεύονται από παράγοντες δημοσίου βίου».

“Παραμένουν ανοικτά και δεν έχουν συνυπολογιστεί στις προβλέψεις θέματα με ουσιώδη συνεισφορά στα οικονομικά της εταιρείας αναφέρει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία “η οικονομική κατάσταση της εταιρείας, παρά την αναμενόμενη ήδη από τα αποτελέσματα του 9μήνου του 2018 μείωση της λειτουργικής κερδοφορίας με συνέπεια την εμφάνιση ζημιών μετά από φόρους, τόκους και αποσβέσεις, μεγάλο μέρος των οποίων είναι εφάπαξ εγγραφές χωρίς ταμειακές επιπτώσεις (απομείωση αξίας προς πώληση Μονάδων κατά € 242,7 εκατ., πρόβλεψη αποζημίωσης μελλοντικών αποχωρήσεων προσωπικού ύψους € 164 εκατ. κ.λπ.), σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί χαρακτηρισμούς και υπερβολές, οι οποίοι δυστυχώς εκπορεύονται από διάφορους παράγοντες του δημόσιου βίου αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις.

Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε η ΝΔ την ευθύνη για τις ζημίες που έχει υποστεί. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, είπε ότι η ΔΕΗ οδηγείται στην καταστροφή με απόλυτη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η κυβέρνηση Τσίπρα παρέλαβε τη ΔΕΗ με κέρδη 90 εκατομμυρίων και την παραδίδει με 900 εκατομμύρια ζημιές.

«Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, αφήνει πίσω του μια ωρολογιακή βόμβα στη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας. Οι πολίτες να είναι βέβαιοι ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν», τόνισε.

Χθες η μετοχή της ΔΕΗ σημείωσε βουτιά 17,93% κλείνοντας στα 1,30 ευρώ ενώ οι απώλειες είχαν φθάσει και πάνω από 20% .