Δύο δισ. ευρώ ρευστό στην αγορά για τους μικρομεσαίους υπόσχεται η κυβέρνηση - Free Sunday
Δύο δισ. ευρώ ρευστό στην αγορά για τους μικρομεσαίους υπόσχεται η κυβέρνηση

Δύο δισ. ευρώ ρευστό στην αγορά για τους μικρομεσαίους υπόσχεται η κυβέρνηση

Θέμα ημερών θεωρεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης την υπογραφή της συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, ώστε να μπορούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αντλήσουν κεφάλαια.

«Εντός των ημερών υπογράφεται η συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, ώστε να μπορούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αντλήσουν κεφάλαια», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης, κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου για τις οικονομικές δραστηριότητες.

Παράλληλα εκτίμησε ότι σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση του «Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ» και του «Προγράμματος Εξοικονομώ», θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία δύο δισ. ευρώ και έκανε γνωστό ότι με το νέο αναπτυξιακό νόμο έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον πάνω από 1.000 επιχειρήσεις.

«Με τα νέα εργαλεία που θέτει η κυβέρνηση ως προτεραιότητα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με την θέσπιση ευέλικτου αποτελεσματικού θεσμικού πλαισίου, όσο και μέσω ενεργοποίησης των ΕΣΠΑ, θα στηριχθούν και θα αξιοποιηθούν οι καινοτόμες επιχειρήσεις και θα ενισχυθούν οι επενδύσεις στη χώρα μας», υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, είπε ότι με το νομοσχέδιο  εισάγονται για πρώτη φορά σύγχρονα διεθνή πρότυπα τα οποία απλουστεύουν τις χρονοβόρες και αναποτελεσματικές διαδικασίες αδειοδότησης των επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα, μέσα από την ενίσχυση και συστηματοποίηση των ελέγχων, διασφαλίζονται το δημόσιο συμφέρον και οι πολίτες ενώ χαρακτήρισε τον προηγούμενο νόμο 4262/2014, επί υπουργίας Κ.Χατζηδάκη, «μη λειτουργικός, ασαφής» και με ατάκτως ειρημένες διατάξεις».