Ρέγκλινγκ: Δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο-Έμφαση στις μεταρρυθμίσεις - Free Sunday
Ρέγκλινγκ: Δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο-Έμφαση στις μεταρρυθμίσεις

Ρέγκλινγκ: Δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο-Έμφαση στις μεταρρυθμίσεις

Σε συνέντευξή του στο «Capital», ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε ότι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν αρχίσει να μειώνονται και εκτίμησε πως αυτή η τάση θα συνεχιστεί, εφόσον οι μεταρρυθμίσεις εξακολουθήσουν να υλοποιούνται.

O ίδιος επισήμανε επίσης, πως «πρέπει να δούμε περισσότερες μεταρρυθμίσεις» με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και απηύθυνε έκκληση για το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων, την άρση των εμποδίων στις επενδύσεις και τη στελέχωση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων.

Όσον αφορά τη συμφωνία για το χρέος, υποστήριξε ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται κατά πάσα πιθανότητα τον Ιανουάριο και ξεκαθάρισε ότι δεν συνδέονται με την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

Ερωτηθείς για τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα, διευκρίνισε ότι αυτά θα αποφασιστούν μετά το τέλος του προγράμματος, δηλαδή το καλοκαίρι του 2018.

Σχετικά τέλος, με τη δυνατότητα εξόδου στις αγορές εντός του 2017, εκτίμησε πως «υπάρχει μία καλή πιθανότητα» αλλά σε κάθε περίπτωση, «δεν μπορώ να πω πότε ακριβώς».