Δυσβάστακτες αυξήσεις στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έφερε το "πακέτο Τσίπρα" - Free Sunday
Δυσβάστακτες αυξήσεις στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έφερε το "πακέτο Τσίπρα"

Δυσβάστακτες αυξήσεις στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έφερε το "πακέτο Τσίπρα"

Αύξηση 7% κατέγραψε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου από την προηγούμενη Τετάρτη. Χθες ο τίτλος έκλεισε στο 3,582%, καταγράφοντας νέα άνοδο της τάξεως του 2,23% σε σύγκριση με την Παρασκευή, καθώς ενισχύονται οι διαρροές ότι οι Ευρωπαίοι εξετάζουν ήδη το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην κυβέρνηση για αθέτηση ειλημμένων δεσμεύσεων.Η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου διευρύνθηκε κατά 8,3% και είναι στο 2,446%, με άνοδο 1,03% σε σχέση με την Παρασκευή.

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ 10ετούς ελληνικού και γερμανικού ομολόγου, έφθασε τις 365 μονάδες βάσης χθες, έναντι 339 μονάδων βάσης την περασμένη Τρίτη.


Με βάση αυτά τα δεδομενα, τα σχέδια που προέβλεπαν να εκδοθεί νέο 7ετές ομόλογο την περασμένη εβδομάδα «πάγωσαν» και το εγχείρημα αναβλήθηκε –στην καλύτερη περίπτωση– για τον Ιούνιο.

Πάντως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ισχυρίστηκε ότι «εάν υπήρχε κίνδυνος για τα μέτρα που ψηφίζουμε αύριο, οι πρώτες που θα αντιδρούσαν θα ήταν οι αγορές. Οι αγορές δεν αντέδρασαν αρνητικά».