Έκπτωτος ο Καλογρίτσας στον δρόμο Πάτρα- Πύργος - Free Sunday
Έκπτωτος ο Καλογρίτσας στον δρόμο Πάτρα- Πύργος

Έκπτωτος ο Καλογρίτσας στον δρόμο Πάτρα- Πύργος

Έκπτωτος και από τις δύο εργολαβίες του Πάτρα –Πύργος κηρύχθηκε από το υπουργείο Υποδομών ο κ. Χρίστος Καλογρίτσας, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές άσκησε ο επικεφαλής της εταιρείας όλο το προηγούμενο διάστημα για να αποφύγει την έξοδο από το έργο.

Η έκπτωση ήλθε καθώς η εταιρεία δεν κατέθεσε τις δύο εγγυητικές καλής εκτέλεσης ύψους 1,4 και 1,2 εκατομμύρια αντίστοιχα την περασμένη Δευτέρα 10 Ιουνίου που ήταν η καταληκτική ημερομηνία.

Οι εγγυητικές καλής εκτέλεσης που συνεπάγονται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα είναι βασική προϋπόθεση για να υπογραφούν οι συμβάσεις αλλά η Τράπεζα Αττικής και το ΤΜΕΔΕ αρνήθηκαν να τον διευκολύνουν.

η εταιρεία η οποία κηρύσσεται έκπτωτη από ένα έργο, έχει δικαίωμα υποβολής ένστασης στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών μέσα σε 10 μέρες από την έκδοση της απόφασης με το αιτιολογικό ότι η έκπτωσή της προκαλεί ζημία και επηρεάζει την λειτουργία της επιχείρησης. Αυτομάτως αναστέλλεται η έκπτωση από το έργο και η εταιρεία μέσα στο διάστημα αυτό θα πρέπει να αναζητήσει λύση για την εγγυητική προκειμένου να αποδείξει ότι είναι σε θέση να υλοποιήσει το έργο.

Για τις δύο εργολαβίες Πύργος – Δουναίικα και Κυλλήνη – Βάρδα, ο κ. Καλογρίτσας είχε προσφέρει δυσθεώρητες εκπτώσεις (53,05% και 50,39%) για τις οποίες η κυβέρνηση πανηγύριζε υποστηρίζοντας ότι η μείωση του κόστους του έργου ήταν βασική προϋπόθεση για να εγκριθεί από την ΕΕ.