Ακριβότερες χρεώσεις για αναλήψεις από ΑΤΜ άλλων τραπεζών από σήμερα - Free Sunday
Ακριβότερες χρεώσεις για αναλήψεις από ΑΤΜ άλλων τραπεζών από σήμερα

Ακριβότερες χρεώσεις για αναλήψεις από ΑΤΜ άλλων τραπεζών από σήμερα

Ακριβότερες είναι από σήμερα Δευτέρα οι αναλήψεις σε μετρητά για τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν την χρεωστική τους κάρτα για να κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας από αυτή που έχει εκδοθεί η κάρτα τους.

Στελέχη των τραπεζών αποδίδουν τις αυξήσεις στο υψηλό κόστος λειτουργίας των ΑΤΜ που τις αναγκάζει να χρεώνουν προμήθεια σε όσους δεν είναι πελάτες τους και κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ τους.

Η εξέλιξη αυτή έχει ως στόχο να δώσει ακόμα ένα κίνητρο για τη χρήση των χρεωστικών καρτών που είναι ο πιο φθηνός τρόπος συναλλαγών και συμβάλλει καίρια στον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

H προσαρμογή των προμηθειών γίνεται ξεχωριστά από κάθε πιστωτικό ίδρυμα ανάλογα με τη διάρθρωση του δικτύου του και την επιχειρηματική του πολιτική, δηλαδή κάθε τράπεζα προσαρμόζει την τιμολογιακή της πολιτική στους κανονισμούς της ΕΕ που προβλέπουν ότι όλοι οι κάτοχοι καρτών, Έλληνες και ξένοι, πρέπει να πληρώνουν το ίδιο όταν πραγματοποιούν συναλλαγές από το ΑΤΜ ενός πιστωτικού ιδρύματος που δεν είναι όμως ο εκδότης της κάρτας τους.

Ο πελάτης δεν επηρεάζεται καθόλου εφόσον επιλέγει το ΑΤΜ της δικής του τράπεζας.