Οι τραπεζίτες φοβούνται επανάληψη του καλοκαιριού του 2015 - Free Sunday
Οι τραπεζίτες φοβούνται επανάληψη του καλοκαιριού του 2015

Οι τραπεζίτες φοβούνται επανάληψη του καλοκαιριού του 2015

Την ανησυχία τους για το ότι δεν κλείνει η αξιολόγηση μετέφερε το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο κατά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη, όπως γράφουν σήμερα τα ΝΕΑ.

Οι τραπεζίτες δυσφορούν τόσο για τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση όσο και επιμέρους στην προώθηση συγκεκριμένων νομοθετικών πρωτοβουλιών σχετικά με τα κόκκινα δάνεια.

«Όσο καθυστερείτε εσείς με τις νομοθετικές εκκρεμότητες αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια, τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες τόσο καθυστερούμε και εμείς να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μειωθούν κατά 40% τα κόκκινα δάνεια έως το 2019», φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να είπαν οι τραπεζίτες στον υπουργό Οικονομικών.

Ορισμένοι, μάλιστα, επισημαίνουν πως αν η διαπραγμάτευση κρατήσει μήνες και φτάσουμε στο καλοκαίρι χωρίς δόση από τον ESM, «θα πάθουμε το 2017 ό,τι πάθαμε το 2015».

Οι εκπρόσωποι των τραπεζών μετέφεραν και το κόστος που έχει κάθε μέρα αβεβαιότητας που περνά και στο μέτωπο των capital controls καθώς παραμένει στο τραπέζει η πρότασή τους στο υπουργείο Οικονομικών για άρση των περιορισμών δημιουργίας νέου τραπεζικού λογαριασμού για όλους και για διεύρυνση του ορίου αναλήψεων των 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες σε 2.000 τον μήνα.

«Αν η αξιολόγηση είχε κλείσει, πιστεύουμε ότι τα capital controls θα είχαν χαλαρώσει περαιτέρω αισθητά» αναφέρει τραπεζική πηγή στα ΝΕΑ συμπληρώνοντας ότι με τα σημερινά δεδομένα ένα τέτοιο ενδεχόμενο απομακρύνεται.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ