Ρύθμιση για το κούρεμα δανείων θα φέρει ο Γεωργιάδης τον Σεπτέμβριο - Free Sunday
Ρύθμιση για το κούρεμα δανείων θα φέρει ο Γεωργιάδης τον Σεπτέμβριο

Ρύθμιση για το κούρεμα δανείων θα φέρει ο Γεωργιάδης τον Σεπτέμβριο

Νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δίνει τις απαραίτητες νομικές καλύψεις στα τραπεζικά στελέχη, έτσι ώστε να προχωρούν σε κούρεμα δανείων, θα φέρει σε διαβούλευση το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε διαβούλευση το Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ειδικός Γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6 FM», ο κ.Κουρμούσης είπε ότι η ρύθμιση θα προβλέπει και συγκεκριμένα ποσοστά κουρέματος σε διάφορες περιπτώσεις αλλά και βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Όπως είπε ο κ. Κουρμούσης, σήμερα τα τραπεζικά στελέχη και τα στελέχη είναι διστακτικά στο να προχωρούν σε κουρέματα διότι φοβούνται τις πιθανές νομικές ευθύνες και για να αρθεί το εμπόδιο αυτό, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης έχει εξαγγείλει ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δίνει τις απαραίτητες νομικές καλύψεις στα στελέχη, ενώ θα προβλέπει και συγκεκριμένα ποσοστά κουρέματος σε διάφορες περιπτώσεις.

“Θα υπάρχει ρητά μέσα στο νόμο το κούρεμα που προκύπτει, ώστε να μην επαφίεται στην κρίση και απόφαση του τραπεζικού στελέχους ή του δημοσίου υπαλλήλου και να μην υπάρχει θέμα ευθύνης. Θα υπάρχουν στο νόμο συγκεκριμένα κριτήρια και ποσοστά κουρέματος έτσι ώστε να προκύπτουν από ένα πινακάκι και να μην υπάρχει κάποιος υπάλληλος που πρέπει να το αποφασίσει.”, είπε ο κ.Κουρμούσης.


Ο ειδικός γραμματέας εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι αλλαγές στις 120 δόσεις της Εφορίας θα λύσουν προβλήματα που προκαλούν στην αγορά οι κατασχέσεις που «μπλοκάρουν» τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.