Πληροφορίες ότι ο όμιλος Κοπελούζου μπαίνει στον ΔΕΣΦΑ - Free Sunday
Πληροφορίες ότι ο όμιλος Κοπελούζου μπαίνει στον ΔΕΣΦΑ

Πληροφορίες ότι ο όμιλος Κοπελούζου μπαίνει στον ΔΕΣΦΑ

Μειοψηφική συμμετοχή περίπου 10% στην κοινοπραξία που έχει αποκτήσει τον ΔΕΣΦΑ, θα αποκτήσει ο Όμιλος Κοπελούζου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το ποσοστό αντιστοιχεί στο 6,6% των μετοχών της εταιρείας και λέγεται ότι έχει οριστικοποιηθεί με αποτέλεσμα να αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Ο διαχειριστής του εθνικού συστήματος φυσικού αερίου ήταν η μόνη ιδιωτικοποίηση από το χαρτοφυλάκιο των ενεργειακών assets που προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το 66% της εταιρείας μεταβιβάστηκε σε ένα ισχυρό κονσόρτσιουμ από κορυφαίους διεθνείς διαχειριστές υπό τις Snam, Enagas, Fluxys.

Πηγές της αγοράς επισημαίνουν ότι αν επιβεβαιωθεί η συμφωνία ο όμιλος Κοπελούζου ο οποίος αναπτύσσεται στον τομέα της προμήθειας φυσικού αερίου, θα εμπλακεί και στη μεταφορά γεγονός που δεν συνηθίζεται με βάση το κοινοτικό δίκαιο.

Ο όμιλος Κοπελούζου έχει ξεκινήσει την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου που είναι ο τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG στην Αλεξανδρούπολη σε συνεργασία με την GASLOG του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας έχει ανακοινωθεί ότι θα συμμετάσχουν η ΔΕΠΑ και η Bulgartransgaz, η οποία διαχειρίζεται το εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου στη γειτονική χώρα αλλά και ιδιώτες επενδυτές.