Έκπτωτος ο Καλογρίτσας από το Πάτρα -Πύργος- Υποβιβάζεται η εταιρεία του στην 3η τάξη - Free Sunday
Έκπτωτος ο Καλογρίτσας από το Πάτρα -Πύργος- Υποβιβάζεται η εταιρεία του στην 3η τάξη

Έκπτωτος ο Καλογρίτσας από το Πάτρα -Πύργος- Υποβιβάζεται η εταιρεία του στην 3η τάξη

Την οριστική έκπτωση της εταιρείας Τοξότης του ομίλου Καλογρίτσα, από τις δύο εργολαβίες του Πάτρα -Πύργος υπέγραψε μετά από εισήγηση του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων, ο Υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα προχωρήσει και στον υποβιβασμό του πτυχίου του, βάσει του οποίου συμμετέχει στους διαγωνισμούς από την 6η τάξη που είναι σήμερα στην 3η.

Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι η εταιρεία θα διεκδικεί πλέον έργα προϋπολογισμού έως 3,7 εκατ. ευρώ και σε κοινοπραξία έως 4,6 εκατ. την ώρα που η Αttica Bank έχει να διαχειριστεί ένα συνολικό χρέος άνω των 105 εκατ. ευρώ του κ. Καλογρίτσα, από τα δάνεια.

Το χρέος όμως θα αυξηθεί γιατί με την έκπτωση Καλογρίτσα καταπίπτουν και οι εγγυητικές συμμετοχής, συνολικού ύψους 2,1 εκατ. ευρώ και προστίθενται στο συνολικού χρέος του ομίλου.

Η έκπτωση του εργολάβου από το έργο είχε δρομολογηθεί μετά την αδυναμία του κ. Καλογρίτσα να εξασφαλίσει τις εγγυητικές καλής εκτέλεσης είτε από την Τράπεζα Αττικής και το ΤΜΕΔΕ, είτε από ξένη τράπεζα εκτός ΕΕ που θα του επέτρεπαν να υπογράψει τις συμβάσεις για το 1ο και το 4ο τμήμα του Πάτρα Πύργος.