Ως το τέλος του 2019, μπορούν να ξεκινήσουν τα έργα στο Ελληνικό - Free Sunday
Ως το τέλος του 2019, μπορούν να ξεκινήσουν τα έργα στο Ελληνικό

Ως το τέλος του 2019, μπορούν να ξεκινήσουν τα έργα στο Ελληνικό

Aπολύτως ρεαλιστικό χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να αρχίσουν τα έργα στο Ελληνικό στο τέλος του έτους, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος διευκρίνισε οτι η έναρξη των εργασιών εξαρτάται και από την εταιρεία.
«Έχει επανέλθει ενδιαφέρον και για το Ελληνικό, αλλά και για άλλες επενδύσεις, καθώς βλέπουν ότι πάμε πολύ γρήγορα στο Ελληνικό» είπε ο κ.Γεωργιάδης στον ΣΚΑΙ.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα εκδοθούν οι ΚΥΑ καθώς όπως είπε η προγραμματισμένη προχθές Δευτέρα για τριήμερο συνεδρίαση του 80μελούς Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ) του έργου, ολοκληρώθηκε μέσα σε τρεις ώρες. Πλεον εκκρεμούν οι συνεδριάσεις του ΥΠΠΟΑ και του ΚΑΣ για 21 και 22 Αυγούστου και στις 24 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η τελική συνεδρίαση του ΚΣΔ για τις τρεις ΚΥΑ.

“Εμείς όταν δίνουμε ένα χρονοδιάγραμμα δεν είμαστε αργότερα από αυτό, αλλά και λίγο νωρίτερα, αντίθετα με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ακόμα και ο κ. Τσίπρας δεν επιβεβαιωνόταν στους στόχους που έθετε προκαλώντας τη δυσπιστία των επενδυτών, είπε ο κ. Γεωργιάδης, σύμφωνα με τον οποίο στις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνει η διαδικασία διαγωνισμού για το καζίνο.

«Πρέπει πρώτα να εκδοθούν οι ΚΥΑ τότε η Επιτροπή Παιγνίων θα εκδώσει τους όρους για τη διαγωνιστική διαδικασία, και μετά θα εκκρεμεί η ΚΥΑ για τη διανομή μεταξύ επενδύτη – δημοσίου μετά την ολοκλήρωση της σύμβασης η οποία δεν αλλάζει» διευκρίνισε. 

Σε ότι αφορά τη νέα διοίκηση της Επιτροπής ανταγωνισμού, η διαδικασία διορισμού της οποίας περνάει πρώτα από τη Βουλή, είπε ότι οι προτάσεις θα ανακοινωθούν την άλλη εβδομάδα.

«Ήδη συζητάμε τα πρόσωπα για να φτιάξουμε μια Επιτροπή ακομμάτιστη και με το απαιτούμενο κύρος για να παίξει το ρόλο της» προσέθεσε