Ξεκινάει η επένδυση στις Σκουριές - Free Sunday
Ξεκινάει η επένδυση στις Σκουριές

Ξεκινάει η επένδυση στις Σκουριές

Στην έκδοση των αδειών για τις επενδύσεις στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα, την οποία είχαν επιβάλλει τρεις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, προχώρησε χθες το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Πρόκειται για τις άδειες για τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό στις Σκουριές και για το μεταλλείο στην Ολυμπιάδα, οι οποίες εκδόθηκαν ήδη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ο καναδικός όμιλος.

Οι αποφάσεις του ΣτΕ, όπως αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, επιβεβαιώνουν την αρνητική στάση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την επένδυση αλλά και για τους εργαζομένους στην επιχείρηση και στην ευρύτερη περιοχή.

Οι άδειες επιτρέπουν την εγκατάσταση στις Σκουριές του μηχανολογικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού στο εργοστάσιο εμπλουτισμού, το οποίο θα αποπερατωθεί, ενώ θα τοποθετηθούν επιπρόσθετες εγκαταστάσεις.

Στην Ολυμπιάδα, η άδεια επιτρέπει την εγκατάσταση ενός αναβαθμισμένου υποσταθμού ρεύματος, όπως και την υλοποίηση των απαιτούμενων υποστηρικτικών εγκαταστάσεων, που αποτελούν τμήμα των ετήσιων, προγραμματισμένων εργασιών της Eldorado.

Σε δήλωση του, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, George Burns, διαβεβαίωσε ότι η επένδυση θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία και την τοπική κοινωνία.

"Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την παραλαβή των πολυαναμενόμενων αδειών που θα μας επιτρέψουν να προστατέψουμε την επένδυση μας. Μας ενθαρρύνει ιδιαίτερα η συνεργασία που έχουμε μέχρι σήμερα με την ελληνική κυβέρνηση και προσβλέπουμε σε μια εποικοδομητική συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία. Πιστεύουμε ότι το έργο στις Σκουριές προσφέρει σημαντική αξία στους επενδυτές μας παρέχοντας οφέλη για τις τοπικές κοινότητες και την ελληνική οικονομία, ενώ συμμορφώνεται με τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα".

Στην ανακοίνωση του, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις εμμονές και τις ιδεοληψίες της λειτούργησε σταθερά ως εμπόδιο για την ανάπτυξη επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.Αυτό αποδεικνύεται και από τις 3 αποφάσεις που έλαβε το ΣτΕ (1531, 1532 και 1533), που κάνουν αποδεκτές στο σύνολό τους 3 αιτήσεις ακύρωσης της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» εναντίον του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Οι αποφάσεις αυτές επιβεβαιώνουν την κριτική που ασκήθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση για την υπόθεση των Σκουριών. Μια στάση αρνητική για την επένδυση, αλλά και τους εργαζόμενούς της στην επιχείρηση και την ευρύτερη περιοχή. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη νέα του ηγεσία θα συμμορφωθεί άμεσα και πλήρως με τις αποφάσεις του ΣτΕ και θα εκδώσει τις σχετικές άδειες».