Παίρνει πίσω τις αυξήσεις στα διόδια, η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ - Free Sunday
Παίρνει πίσω τις αυξήσεις στα διόδια, η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ

Παίρνει πίσω τις αυξήσεις στα διόδια, η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ

Στην απόφαση να μην προχωρήσει στις αυξήσεις κατά 50 λεπτά μέσα σε έξι μήνες τις οποίες είχε ανακοινώσει στις 14 Ιουνίου, προχώρησε η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικής Οδού δηλώνει ότι δεν θα εφαρμόσει τις αυξήσεις διοδίων τελών που ανακοίνωσε στις 14 Ιουνίου 2019», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι οι τιμές των διοδίων θα αυξάνονταν σε δυο δόσεις, η μια την 1η Ιουλίου 2019 και η άλλη την 1η Ιανουαρίου 2020 προκαλώντας την αντίδραση της κυβέρνησης Τσίπρα, η οποία πάγωσε τις αυξήσεις με νομοθετική πράξη και του τότε αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ και νυν Υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή.

Σχετικά με την απόφαση του Δ.Σ. της Αττικής Οδού να μην εφαρμόσει την αύξηση των διοδίων που είχε ανακοινώσει πριν τις εκλογές, ο κ.Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όταν η Αττική Οδός ανακοίνωσε αυξήσεις στα διόδια, βρισκόμασταν στην αντιπολίτευση. Το στενό κομματικό μας συμφέρον ήταν η τοποθέτησή μας να περιοριστεί στο ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ... Όμως ξεκαθαρίσαμε επίσης ότι διαφωνούμε με αυτή την αύξηση γιατί είναι κοινωνικά άδικη. Σταθερά στην ίδια θέση επιμείναμε και όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Υπουργείου. Κι έτσι σήμερα, βλέπουμε με ικανοποίηση την απόφαση της Αττικής Οδού να μην εφαρμόσει τις αυξήσεις. Πάνω απ’όλα, το καλό του πολίτη».

Με βάση την απόφαση της εταιρείας, η οποία στη συνέχεια προσέφυγε και στα δικαστήρια, τα δίοδια την 1 Ιουλίου από 2,80 ευρώ θα πήγαιναν στα 3 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου στα 3,30, ενώ για τα φορτηγά και άλλα μεγαλύτερα οχήματα οι αυξήσεις θα ήταν μεγαλύτερες.

Στην κατηγορία πέντε η συνολική αύξηση θα ξεπερνούσε το ένα ευρώ αφού από την 1η Ιουλίου η χρέωση από 7,10 ευρώ θα πήγαινε στα 7,50 και από την 1η Ιανουαρίου στα 8,20 ευρώ.